7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sos guacamole z mieloną kolendrą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Przepisow na guacamole jest tak wiele, jak wielki jest Meksyk. W porownaniu z tym, co proponujecie - nie dawalbym oliwy, bo samo avocado jest przeciez dosc tluste (niektorzy po prostu smaruja nim chleb, jak maslem, i lekko sola, to wszystko).

Podaje skladniki z przepisu 'Guacamole de la Mixteca' (region Meksyku) z ksiegi "The taste of Mexico", autorka Patricia Quintana:

[Admin:] Przepis został przeniesiony -> puszka.pl/do/admin/recipe.html?id=5939

Przepis sprawdzony z powodzeniem wiele razy!
~zbyszek 2004-02-24 00:00:00.0

awokado można uratować przed ciemnieniem wyciskając na nie sok z cytryny - guacamole wychodzi trochę bardziej pikantne, ale pyszne i na dłużej zachowuje reprezentacyjny wygląd :-)
~katka 2003-02-28 00:00:00.0

ten sos to po prostu mistrzostwo swiata!!! najpierw jadlam go w ulubionej meksykanskiej knajpie, a teraz zrobilam go sama w domu. bardzo prosty, bardzo smaczny. jak sie skladniki troche grubiej pokroi, to wychodzi pyszna salatka. tak czy inaczej - chyba zostane awokadomanka.
Rena 2001-11-20 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas