7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Prażny syr tofu (smażony ser tofu)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Rozpadła mi się panierka :(
Fox 2015-06-30 19:27:37.534


Własnie zrobiłam- bardzo smaczne!. Ja panierowałam w mące razowej i podałam na sałatce. Polecam :)
Ivett 2015-02-16 18:09:26.076


Robiłem z naturalnego tofu, z ryżem i pomidorami z bazylią. Wyszło całkiem smaczne, ale mam wrażenie, że za bardzo przechodzi smakiem smażonej bułki. Największa zaleta to szybkość przygotowania. W trakcie, jak gotuje się ryż można zamarynować, usmażyć i pokroić pomidorki, więc mamy świeży obiad zrobiony w 15-20 minut.
qawa 2015-01-18 13:03:51.286

Przepis przepyszny ! również dodałam pieprz, carry oraz zioła pr., sosu użyłam sojowego takiego zwyczajnego. Cudo ! ;)))))
~Olinka 2014-07-17 23:27:50.141

Prażny syr z tofu + ryż na sypko + sos pomidorowy + zielona sałata = szybki, pyszny i zdrowy obiad. Polecam :)
Dana 2014-05-26 14:19:58.737

zrobiłam z marynowanego tofu, skropiłam kilkunastoma kroplami sosu sojowego grzybowego, doprawiłam pieprzem, curry i ziołami prowansalskimi. Obtoczyłam w bułce tartej. Jakie to proste, szybkie i pyyyszne! :)
~Kasia 2014-01-03 17:32:03.088


Potwierdzam: bajeczne, wyśmienite.
Dana 2013-08-19 16:41:35.775

O, jutrzejszy obiadek! zeby był bardziej wyrazisty smak, zrobię z polsojowym tofu wędzonym.
~bati 2013-05-02 20:35:45.71

to będzie mój dzisiejszy obiad:)
~bonjourdisko 2013-04-06 10:02:31.171


Bardzo dobre. Zostawiłam w sosie sojowym na ok 15 minut i smakują wyśmienicie razem z brązowym ryżem i domowym sosem czosnkowym :)
Raszka 2013-02-25 09:53:47.233

jak smazylam zolty ser, to w grubej panierce - jajko + duzo majeranku, mysle, ze do tofu tez majeranek bedzie pasowal wysmienicie. bardzo polecam, choc nie probowalam jeszcze tego smazonego z majeranem tofu, ale jestem wielkim fanem tegoz ziola.
amanitamuscaria 2012-06-13 20:24:17.399

ulubione danie dziecia :)
ja polecam wymieszac bulkę tartą z ostrą papryką i solą gruboziarnistą.
A na tłustość dobrze po zdjęciu z patelni dać na papier do odsączenia :)
~mumi 2012-06-13 19:21:27.798


użyłam tofu marynowanego, więc darowałam sobie sos sojowy. obtoczyłam w cieście z mąki pszennej i kukurydzianej. całkiem niezłe.
majczi 2012-04-01 12:27:45.771

Ja je smażyłam bez panierki (jakoś jej nigdy nie lubiłam), za to wcześniej moczone w oliwie z czosnkiem, solą i ziołami. Wyszło fantastyczne!
Luna7 2012-04-01 10:27:33.578


szału nie ma, ale łatwo się robi i jest miła odmiana. Trochę tłustawe, za to można swobodnie kombinować z przyprawami
gzozia 2011-12-14 14:37:57.689

Obstawiam za bardzo rozgrzaną patelnię lub za małą ilość oleju - wtedy się przypala. Ale dlaczego panierka ci się nie trzyma tofu??? Jakiego tofu używasz? A mąki?
Możesz jeszcze spróbować puszka.pl/przepis/2348-kostka_piaskowa_z_tofu_.html - pycha, a może być łatwiejsze :) Tylko trzeba mieszać odpowiednio często, żeby równomiernie ze wszystkich stron się usmażyło.
patrycccja 2011-02-24 21:29:21.522

Myślałam, że tym razem będzie inaczej, ale było jak zawsze. Panierka pomimo gluta nie chciała mi się trzymać, a potem na patelni się przypaliło (nigdy nie udało mi się otrzymać koloru ze zdjęcia smażąc tofu obtoczone w mące( :( oczywiście zjadłam, ale było takie sobie, sytuację ratował polecany w przepisie pieczarkowy sos. Warto zrobić coś innego z tofu:)
Puenta 2011-02-24 16:46:36.316

@Scansenmuseum - zamiast jajka możesz użyć mleka sojowego lub gluta ;) z siemienia lnianego (łyżka zmielonego siemienia lnianego zalana wrzątkiem).
~Ripley 2010-10-31 15:06:02.697

Weganie,jaką zalecacie mi panierkę aby trzymała się na tofu a nie ześlizgiwała się z niego ?
:)
Scansenmuseum 2010-10-22 13:53:36.687

zasugerowałam sie kształtem podanym w 'zaskakującym tofu'. zamiast sosu sojowego - nie przepadam, panierowałam odciśnięte tofu w mieszance przypraw - curry, ostra i słodka papryka, pieprz cayenne, i dopiero potem w mące kukurydzianej :) można pokroić na mniejsze trójkaciki (kostkę wzdłuż, potem na pół, potem na trójkaty i jeszcze raz na pół - wychodzi 16 jednokęsów :) ). podane z przepysznym (w moim przypadku w curry) - puszka.pl/przepis/2592-kalafior_z_patelni.html]kalafiorem z patelni
magrusia 2010-07-19 15:16:14.488

Tak, od razu zaczęło bulgotać, ale jak robiłam kostkę piaskową (z tofu) to miałam ten sam problem... Chyba to wina patelni... :/
Irokezik91 2010-05-28 08:28:50.703

Kładłaś na dobrze rozgrzany tłuszcz? Znaczy bez przesady, ma nie dymić ;) ale ma od razu zacząć "bulgotać" jak się położy tofu albo kawałek chleba. Innych rad w sumie nie mam :/
~x 2010-05-27 20:59:44.982

Suuuper! Dzisiaj zrobiłam na obiad do sosu greckiego -- > puszka.pl/przepis/2933-sos_grecki_czyli_ryba_po_grecku_bez_ryby_ktora_sobie_w_spokoju_plywa_.html Tylko niestety mi się tak ładnie jak na zdjęciu nie usmażyło - panierka mi przywarła do patelni :/, ale w smaku i tak dobre.
Irokezik91 2010-05-27 18:48:19.834

Ja przed panierowaniem nacieram kawałki tofu przyprawą do ryb. Panieruje w mące kukurydzianej. Wychodzi boskie!
~Pola 2010-04-03 12:46:17.25

Ostatnio z "Zaskakującego tofu" nauczyłam się jak skutecznie "zamarynować" tofu naturalne. Najpierw należy je czymś obciążyć (np. położyć na nim deskę i postawić paczkę mąki), a kiedy "wypoci" wodę, łatwiej naciągnie np. sosem sojowym. Oczywiście na wierzchu i tak będzie bardziej słone niż w środku, cudów nie ma ;)
patrycccja 2010-04-01 14:26:16.063

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas