7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zupa przepyszna. Ja dodałam kilka łyżek mleczka kokosowego i trochę pokrojonego sera Camembert.
~Gazelka 2017-08-28 19:22:16.331

Świetny, prosty przepis, po zrobieniu zupy wg tego przepisu nie ma żadnego problemu z własnym eksperymentowaniem z dynią. Polecam! ;)
~Kacper 2015-10-14 15:29:38.794

A, masz rację, ale to ma zastosowanie chyba tylko do dyni Hokkaido? Tylko jej skórka mięknie podczas gotowania i jest prawie tak miękka jak miąższ. Pozostałe dynie trzeba obierać.
patrycccja 2013-10-03 14:24:33.299

To prawda, dosyć niesamowite kolory :) Jak dla mnie, to ta zupa wcale nie wygląda na dyniową, tylko na marchewkową ;D Robiłam ją po prostu z bardzo pomarańczowej dyni melonowej - nawet nie dodawałam słodkiej papryki ani niczego, co wzmacniałoby kolor :)
patrycccja 2013-10-03 14:24:18.26

Jakie piękne kolory na ostatnim zdjęciu ;)
ryfka 2013-10-03 11:21:17.881

U mine tez zupka byla na obiad I zrobilam ja po raz pierwszy. Bardo latwa w przygotowaniu I pyszna. Ja dodalam skorki z pomarancza I soku
~Asia 2013-10-02 21:22:55.177

Nie trzeba obierać skórki, szybko mięknie i można ją zblenderować, a tam kryję się najwięcej tego co dobre i kolor też ładniejszy ma zupka ;) Pozdrawiam
~A 2013-10-02 16:21:38.042

Brakuje mi dokładnych proporcji np. ile dodać mleka sojowego, ile przypraw, czy podane przyprawy opcjonalne można wymieszać razem?
Ja zupę przygotowałam ze smażoną cebulą, gałką muszkatołową - w sumie wyszło okej, ale czegoś mi tu brakuje ;-)
~anna 2012-11-17 20:48:02.954

...aaaa i nie dogotowywuje dyni,już się prawie rozpada ale jeszcze jest w kawałkach..
Properek 2012-08-29 13:13:58.778

Świetne!
Moje drobne poprawki: Cebuli nie gotuje tylko najpierw podsmażam na znikomej ilości oleju, dla koloru oprócz papryki słodkiej dodaje kurkumy,jest już prawie pomarańczowa wtedy.
Properek 2012-08-29 13:12:36.933


Dobry krem - lekko delikatny a zarazem pikantny. Polecam
Vanja86 2011-11-19 19:46:56.069


Wyśmienita. Czy trzeba coś więcej?


Dana 2011-11-01 10:02:30.222

Po prostu pyszna! W stanach podziebienia daje dodatkowa
dawke swiezego czosnku.
~Alicja 2011-09-07 18:44:43.132

Moja ulubiona zupka zimowa. Nie rozumiem dlaczego w kraju dynia jest tak niedoceniona. Dziekuje za zamieszczenie przepisu w Polskiej wersji.
helutka67 2011-09-07 15:38:27.993

Dyni nigdy nie jadłam, ale od jakiegoś czasu mam na nią oko, bo podobno dużo można z nej różnych rzeczy zrobić. Może spróbuję od tej zupy
~elzbieta-sowa 2011-09-07 14:58:38.373

moje doświadczenie z dynią - walory smakowe niezwykle podnosi... ziemniak i jabłko.
~martini 2011-09-07 14:18:08.959

Zamiast oliwy dałam łyżkę masła klarowanego a na talerzu pokropiłam sokiem z cytryny (nie dodawałam mleka). Też wyszło super :)
~Ewa 2010-09-25 19:52:02.727

Rzeczywiście łatwy i pyszny przepis. :D
Irokezik91 2010-09-18 17:42:23.88

Znam ten przepis z mleczkiem kokosowym, mniam :)
Natka 2010-09-14 11:05:13.735

dodałam bardzo dużo imbiru, troche chilli i łyżeczke miodu. pycha!
kaka 2010-09-12 22:18:02.715

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas