7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bigos z kostką sojową i grzybami suszonymi

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

dobrą kostkę sojową na wegańskie święta znajdziecie m.in. w VegeVege vegevege.pl/category.php?id_category=6716
~tario 2015-12-07 10:05:15.531

Ja robię też bigos dodając 1/3 lub 1/2 kapusty białej i konieczne wędzone śliwki. Wędzone nie suszone!
Druh 2014-09-26 09:54:23.523

Ja bardzo polecam tofu do bigosu! Wędzone tofu pokrojone w cienkie plasterki. Podsmażone w oliwie i sosie sojowym z dodatkiem ziół : majeranek,tymianek itd . podsmażyć i dodać do bigosu pod koniec gotowania. Smakuje jak z podwędzanym boczkiem
monika77 2012-12-15 11:12:37.508

Przepis wypróbowałam, rewelacja! Domownicy już zapowiedzieli, że pragną powtórki ;)
Siostra 2012-10-28 19:16:49.216

A ile mniej więcej trzeba gotować żeby kapusta zmiękła? I jaką ilością wody mniej więcej zalać?
~fiesta 2012-07-26 17:33:17.217


bardzo smaczny bigos, najlepszy przepis, polecam :)i rzeczywiscie miesozercy nie narzekaja :)
dominikinha 2011-12-20 22:02:58.647

Mi już po głowie święta chodzą, ale mam smaka na bigos!
Karaba 2011-10-07 15:31:20.241


mniam,mniam właśnie go ugotowałam. super przepis !
papryka1988 2011-09-16 14:35:48.043

Bigos rewelacja, rzeczywiscie nie rozni sie od oryginalu. Juz sie ciesze na reakcje miesozernej rodziny w najblizsze swieta ;) Dzieki za przepis!
Ireth 2011-06-29 11:59:54.484

To mój kandydat do kulinarnego Nobla. Smakuje jak najlepszy bigos z mięsożernych czasów! Zrobiłam wersję bez marchewki, a za to ze śliwką, parówkami sojowymi i tylko z kilkoma łyżkami koncentratu.
kruszonka 2010-12-06 22:51:31.291

A ja dodaję jeszcze pokrojone parówki soyowe. Mniaammmm:)
~Ciri 2009-11-21 11:14:52.35

Robię od lat taki bigosik-jest boski!Dodaję jeszcze wspomnianą wcześniej śliwkę suszoną ,nie dodaję za to marchewki:)Kiedychcę żeby bigos szybciej "doszedł" zamiast śliwki daję powidło śliwkowe i zamiast grzybków suszonych-grzybki sproszkowane:)
~atoja 2009-09-25 18:56:25.607

To jest przepyszne...
Nie będę oryginalny, ale mięsożerne mądrale się nie poznały na niemięsności tego dania. ;d
MacLean 2009-09-07 21:08:57.394

Bigos - REWELACJA!! Dzięki :-) Dodałam jeszcze kilka suszonych śliwek i grzybków dużo suszonych. Palce lizać! Tylko trzeba te 2-3 dni rzeczywiście poczekać, aż się przegryzie.
Abulla 2006-05-13 00:00:00.0

polecam dodać jeszcze suszoną śliweczke
~hopla 2004-06-18 00:00:00.0

dobre,
Smakował jak bigos za czasów durnej mięsożerności, ale był smaczniejszy bo bez mięsa :D:D

taa.. polecam przypiec cebulke razem z kostką sojową :)
~gRim 2004-01-03 00:00:00.0

a jak smarzysz koche sojowa ,dodaj pokrojona cebule,nawet sporo.daje niezly smak,a z majerankiem pomysl pierwsza klasa!!mozna dodac do tego papryke albo pieczary,ale CEBULKE koniecznie!!noo poza tym kiszona ze swieza kapucha daje rade i tez niezle nabiera wszystkozercow,ojciec rozplywal sie jak to miesko sie pieknie rozgotowalo,ha ha,lekka zmylka,nie?
~maada 2003-06-24 00:00:00.0

zrobiłam sobie taki bigosik z kapustką i grzybkami PYCHA!!! polecam
~krewka 2002-07-28 00:00:00.0

zrobilismy sobie bigosik z wojtkiem - raz z marchewka i bez grzybkow, drugi raz z grzybkami ale bez marchewki. ten z marchewka byl mniej bigosikowy, ale tez dobry :)
tym razem wojtek postawil na swoim i byly bez koncentratu, nastepny bedzie z, bo bardzo lubie :)
aromat jalowca jest cudny!
pycha wychodzi! :)
patrycccja 2001-10-20 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas