7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ser "Sekret mnicha" smażony

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

bakterie to też żywe stworzenia i bynajmniej nie roślinki hehehehehe .... odpada jogurt, kwaśne mleko, żółte sery ( każde sewry zresztą) i ...... zastrzyki z penicyliny też - hihihihihih :-D
~marco 2010-06-01 12:18:42.739

Dobra informacja dla wielbicieli serów pleśniowych!!! W Biedronce jest produkowany przez firmę Polser o nazwie Comte de Trebon ( czy jakoś tak , nie pamiętam;-p) na podpuszce mikrobiologicznej.
Pyszny, polecam :-D I to, że nawet tani nie znaczy, że zły.
~milka 2009-05-27 21:05:07.69

No właśnie, jak z tym PENICILUM CANDIDUM. W internecie znalazłam , że to czyste kultury bakterii, więc chyba wegetariańskie, prawda?
Proszę o odpowiedź!!!!
~joaśka 2009-05-23 22:19:11.432

Mam pytanie czy PENICILIUM CANDIDUM, które jest zawarte w serach pleśniowych jest wege? Bo jakoś nie mogę się doczytać.....
Bardzo proszę o odpowiedź!!!!!
~milka 2009-02-28 17:38:29.778

Polecam jako panierkę zarodki pszenne - nadają niepowtarzalny smak i osobiście najhardziej gustuje w camembert ;)
Olenika92 2008-10-12 07:46:20.667

Sery pleśniowe Turek są na podpuszce syntetycznej, czyli nie odzwierzęcej;-)
~ugibugi 2008-07-20 12:20:38.01

wez sie jahra uderz w glowe powiedz mi co nie jest szkodliwe - ser szkodliwy ? czerwone mieso ? A jak zjem 5 kg marchewki to niby na zdrowie ?? Nie wnikam juz nawet to gdzie ona urosla - witajcie metale ciezkie - Pomysl a potem sie wypowiadaj - wszystko we wlasciwych ilosciach!
autor anonimowy 2005-03-07 00:00:00.0

ano żółty też... poza tym sery żółte są niezdrowe, zawierają homocysteinę (h. znajduje się również w czerwonym mięsie) a co powoduje homocysteina? :zawał, miążdżyca, nadciśnienie, udar mózgu...
~jahfra 2005-01-29 00:00:00.0

Na wiekszosci opakowan jest napisane poprostu "podpuszczka" ,jednak zapewne skads mozna dowiedziec sie,ktore produkuja na ktorej (zapewne te tansze na sztucznej),ale poki co,zanim sie dowiem,to nie jem zadnych dla bezpieczenstwa (przypominam,ze zolte to tez podpuszczkowe!)
~koala 2005-01-25 00:00:00.0

jezeli juz to "słyszałaś"...bo jestem kobietą...a po drugie to na etykietkach nie jest wyszczególnione jaka to podpuszczka o ile taka informacja (ze ser jast produkowany na podpuszczce) w ogóle znajduje sie na opakowaniach serów...to jak gra "trafił nie trafił"....
~jahfra 2005-01-24 00:00:00.0

a slyszales o podpuszczce syntetycznej, znacznie tanszej od tej niewegetarianskiej???
~do jahfra 2005-01-12 00:00:00.0

hmmm... sery plesniowe, a w tym przypadku i ser Sekret Mnicha to nie jest kuchania wegetarianska....sa robione na podpuszczce, a ta jest pozyskiwana z przewodu pokarmowego cieląt... wiec ten przepis nie powinien sie tu znajdowac, chyba ze jestescie pseudo wegetarianami...czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.......
~jahfra 2005-01-12 00:00:00.0

A ja jadam z kwasnymi konfiturami. :) Pyyycha! I szybciutko sie przyrządza.
~Pralinka 2004-06-12 00:00:00.0

Moim zdaniem najlepiej smakuje z ryżem i salatka szwedzka ze sloika.
~Princessa 2002-10-28 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas