7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pozupny, warstwowy pasztet "bez strat"

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Piekłam pasztet ok. godziny. Nie miałam kaszy kukurydzianej, więc zagęściłam masę płatkami jęczmiennymi i bułką tartą. Wyszło bardzo dobre!
Katioczka 2014-01-13 16:32:54.122


Pasztet przepyszny!
Marcela 2013-09-29 11:17:57.458

Kingi, nie taka chwila. Po chwili nadal będziesz miała pastę - nawet jeśli kasza kuku nie będzie już surowa, to całość nie będzie jeszcze pasztetem. Ja piekłam w 200 st.C przez 40 min. (blaszkę wstawiłam do nieco już nagrzanego piekarnika). Przy czym miałam keksówkę wypełnioną po brzegi ;) Jeśli zrobisz cieńszy pasztet to szybciej odparuje i uzyska odpowiednią konsystencję.
patrycccja 2013-05-06 10:19:34.48

Poproszę o orientacyjny czas i temperaturę pieczenia. Warzywa są gotowane, sądzę, że wystarczy im chwila w piekarniku, ale jak długa chwila?
kingi 2013-05-03 10:58:34.168

świetny pomysł z tym pasztetem - mama teraz łaskawiej patrzy na wszystkie wywary :). Ja robiłam po bulionie - wyszedł fajny rasta pasztet :). do marchewki dodałam dużo ostrej papryki - lepszy kolor i nie taka słodka. do selera i pieruszki (korzenia) duuużo kurkumy - ładny kolor i na trawienie dobre :). do pora, kapusty i groszku - pietruszki (natki) i szczypiorku, co się biedził w lodówce trzeci dzień bo go nikt nie chciał. no i tymianku i mąki grochowej. dla wrogów kminku mój zestaw przypraw (do każdej z warstw): majeranek, oregano, bazylia, pieprz :) a jako zagęstnikolepiszcze niezła jest mąka ziemniaczana (ja miałam w domu tylko kleik kukurydziany - nie wiem czy to to samo co kaszka, ale kleiku trzeba było strasznie dużo sypać, a mąki ziemniaczanej mniej i prościej było). Pyyyyszne - zanim zdążyłam spróbować rodzice już połowę wchłonęli :)drugą połowę zaraz ja zjadłam :P mimo że pomyliłam tryby w piekarniku i mi trochę niedopieczony wyszedł :P musze kiedyś spróbowac po grzybowej albo barszczu :D:D
Lilala 2005-02-25 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas