7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Soja a'la orzeszki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

niedawno jadłam coś podobnego, tylko w wersji z bobu :-)
~Mysz_w 2014-07-27 21:16:01.454


fajna alternatywa dla orzeszków :) piekłam w piekarniku, soję wymieszałam najpierw z olejem, papryką ostrą, curry i garam masala.
majczi 2013-11-25 20:30:56.953


Nie wiedziałam, że soja może tak smakować :) Upieczona nawet bez żadnych dodatków jest pyszna!
paparapa 2013-08-24 16:49:30.521

pyszne!
Raisa 2013-06-14 14:12:37.256


SUPER! miałam ugotowaną soję która została mi z pasztetu. dodałam trochę oleju od suszonych pomidorów, obturlałam w wędzonej papryce i siup do piekarnika! Otrzymałam coś w rodzaju orzeszków, smakują lekko popcornowo, super pycha! :) wchodzi na stałe do jadłospisu!
orzechova 2013-04-03 09:35:10.982


Bardzo dobre! Eksperymentalnie dodałam do tego oleju trochę papryki i curry, w efekcie otrzymałam smakowe "orzeszki".
Mała Kaczka 2011-04-02 22:55:01.965

Pyszności i dodatkowo beztłuszczowe :)
Jantra 2011-03-16 08:12:53.811

Właśnie zrobiłem z tej gotowanej soi, przetrzymałem je na oleju trochę ponad 5 minut aż nie zarumieniły się i nie stwardniały, potem odsączyłem tłuszcz i posoliłem.

Wyszły bardzo smaczne, palce lizać, smakują mnie jak i mojej trupo żernej rodzince =) faktycznie mają taki orzechowy smak... kiedy indziej spróbuję z tej nie gotowanej soi, może będą jeszcze lepsze.
~Hubert 2010-09-17 18:51:34.189

no no całkiem dobre :)
Magda-Andrzej 2010-09-16 11:46:17.754

Hubert, ja bym zaryzykowała - nie powinny bardzo odbiegać od tych bez gotowania.
~zygzak 2010-09-15 16:00:49.135

No tak....jakieś 25 lat temu w budce na placu jadłam coś co się nazywało prażone orzeszki sojowe. Pan sprzedawał to coś w tzw. tytkach (czyt. w papierowych rożkach). Przez kilkadziesiąt lat się głowiłam, co to za orzeszki?...Ten smak czuję do dziś i ...wkrótce do niego powrócę ... :-)
Natka 2010-09-15 13:42:59.888

Pytanie, ponieważ nie doczytałem wcześniej i namoczyłem soję po czym ją gotowałem przez godzinę: czy można też taką ugotowaną soję wrzucić na patelnię, czy koniecznie trzeba tylko po namoczeniu?

Muszę przyznać że narobiliście mi smaka =)
~Hubert 2010-09-14 21:45:14.938

zrobiłam wersję pieczoną, była przepyszna. świetny pomysł!
~anna 2010-07-03 20:08:44.308

cos przepysznego, wlasnie chrupie. Posypalem to hinduska masala i zrumienilem na brazowo
~Andriej4ever 2010-01-27 19:32:21.941

upiekłam w piekarniku uprzednio namoczoną (12godzin) soję. fajna przekąska:)
sztere 2009-05-21 15:39:43.501

a ja mysle ze soje mozna uprazyc na patelni albo w piekarniku bez oleju, wtedy nie jest tlusta, mozna posolic, lub popapryczyc. i wcinac na zdrowie
~anula 2006-08-07 00:00:00.0

rzeczywiscie fajna chrupanka, szkoda jedynie ze troszke tlusta... polecam do spozywania w trakcie ogladania "Amelii" tak aby rece czyms zajac.. :-)
~alinA 2005-02-13 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas