7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

www.Puszka.pl jest świetna!
~tadek 2016-11-01 03:12:46.048

vegevege.pl/category.php?id_category=6716 wegańskie święta nie muszą byc pelne wyrzeczen i nudne. ryba po grecku bez ryby to chyba pierwsze danie, ktore zweganizowalam :)
~tario 2015-12-07 10:03:18.018

Ja też podjadam samą marchewkę bo jest naprawdę super. Moja córka robi obiad według tego przepisu, dodaje tylko rybę. Ale ona ma dopiero 12 lat.
~Guśka 2015-08-12 13:23:07.941

Można przekładać ugotowaną fasolkę szparagową warstwami z sosem .pychotka
~Dorota 2015-04-28 17:56:45.377

Moja mama robi identycznie rybę po grecku ;) Pycha!
Olenika92 2014-12-02 19:30:51.406

Ten sos grecki jest niebiańsko pyszny. Nie lubię ryb, ale za to zajadam się takim sosem, jako dodatek do ryżu. Może raz do roku, może raz na dwa lata,jem ten sos ze śledziem w oleju, oczywiście na zimno.
~Grażyna 2014-12-02 14:49:43.781


Zrobiłam z boczniakami zamiast ryb. Było rewelacyjne. Sosu wyszło mi tyle, że mogłabym obsmarować 3 półmiski:) Na drugi raz z 3/4 składników.
moskalek 2014-01-02 21:01:35.643

Wlasnie robimy to na obiad. Pysznosci - jak zwykle:)
~Dana 2013-12-30 14:55:25.693

jedynie dałabym mniej soli, każdy soli do smaku,ale musztarda koniecznie
~dana 2013-12-28 12:23:32.862

jak najbardziej można dodać musztardę, ja właśnie szukałam takiego przepisu
~dana 2013-12-28 12:20:47.713

bukwik.
bukwik 2013-12-23 16:35:06.838

Patrycjo. We wstępie użyłaś nazw dla mnie nieznanych(soja, tofu, romby). Ja chcę zrobić niespodziankę mojej Rodzinie i podać na Kolację Wigilijną filety rybne z sosem greckim. Czy w przypadku ryb można dodać do sosu greckiego musztardę? Pozdrawiam, życząc pogodnych spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym 2014 roku.
bukwik 2013-12-23 16:34:36.711

Bardzo dobry do makaronu, ja dałam jeszcze więcej koncentratu i odrobinę pieprzu kajeńskiego :)
pamelal 2013-10-02 19:38:44.926

pyszne...
~dor87 2013-09-01 14:07:37.348

najlepszy moim zdaniem do tego sosu jest seler smażony w plastrach. do tego przyprawa do ryby - masakra, polecam! :)
xdakax 2013-08-19 13:39:54.656

zepter, durnowaty spamerze, to jest strona wegetarianska.
~ksz 2013-06-01 11:47:30.513

Polecam PANSTWU rybe po grecku bez smazenia ryby/surowe platy ukladamy w pojemniku prozniowym,nastepnie nakladamy goracy sos.W ten sposob ukladamy kika warstw,w zaleznosci na ile osob przygotowujemy danie.Nastepnie nalezy wypomompowac powietrze z pojemnika.Po ok pol godz.danie gotowe do serwowania.Zycze smacznego.
zepter 2013-06-01 11:27:06.212

a ja polecam wszystkim wrzucić do tego sosu kotlety sojowe (te z paczki - a'la schabowe czy coś takiego)
trzeba je wcześniej podgotować, odsączyć, przyprawić, lekko podsmażyć i kłaść tak jak płaty ryby
smakuje 24J3b1$C13 i nikt się nawet nie połapie, że to nie jest ryba!
~tom 2013-05-26 11:11:50.56

Zrobiłem wedlug przepisu i powiem wam że jest pyszny ja zamiast czerwonej papryki dodalem chili palce lizac.
~sorkaan 2013-03-30 20:31:02.218

U nas w rodzinie mówi się na to po prostu "po grecku".
- Poproszę rybkę po grecku.
- A dla mnie samo po grecku!
Klasyka. ;)
~Marek 2013-03-27 23:49:13.292

Robiłam coś podobnego na tę wigilię, tyle że z innej strony ale przepis wiele się nie różni :) Pycha. Do tego sojacze smażone w cieście.
kasumi90 2012-12-25 17:17:02.426

waśnie robie ,. zobaczymy co wyjdzie :)
~jan 2012-12-24 12:17:34.586

Sos pyszne sam w sobie, robię go od lat....
~kocham [...] 2012-12-06 09:38:01.893

Moja babcia od wieków robi kotlety sojowe zamiast ryby, właśnie w takim sosie. Pycha!
~Martyna 2012-11-04 21:12:31.316


Robiłem wczoraj. Bardzo smaczne 5 gwiazdeczek
matirishh 2012-11-04 17:15:47.397

Spoko przepis.. można jeszcze dodac liscie laurowe i ziele angielskie.. robilem bez selera i tez spoko.. ale nastepnym razem sprobuje z selerem albo nawet i z porem.. ;)
MagikCat 2012-09-22 23:12:02.308

dobre. tylko dałem za dużo selera :p
faggotcore 2012-09-14 09:20:42.92

Skądś to znam... moja mama dodawała tak przygotowane warzywa do ugotowanej kiszonej kapusty i to był nasz wege bigos :)
Luna7 2012-04-01 20:47:25.043

znany i lubiany :)
Lilei 2012-02-08 20:09:55.819

Oj, ja ten sos skądś znam ;) sam w sobie faktycznie wspaniały, ale jeśli na spód pójdą kotlety sojowe lub fasolowe, a na na to góra sosu - to już poezja !
kleementyna 2012-01-22 20:33:52.473

Od 6 lat robię ten sosik, jest PYCHAAA !!! i oczywiście i dziś go u mnie nie zabraknie na Wigilijnym stole :)Pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę zdrowych i wesołych Świąt :)
~agnieszka 2011-12-24 16:03:05.373

Ja dodaję jeszcze śmietanę i pikantną paprykę w proszku, czasami pieczarki. Właśnie dziś jadłam naleśniki z takim nadzieniem.
~smakowite.com 2011-12-19 14:31:06.214


Pyszności!!!
Dana 2011-11-09 15:28:06.031

Ach -teraz rozumiem Ty jestes ADMINISTRATORKA. Tak czy inaczej wspaniala strona i przepisy!
helutka67 2011-11-09 06:40:02.29

Hahaha - Patrycja masz wspaniale przepisy to chyba 5 czy 6, ktory wyprobowalam albo mam zamiar. Bardzo dziekuje za dzielenie sie wiedza :)
helutka67 2011-11-09 06:37:56.1

Pierwszego dnia ta potrawa miała jak dla mnie jakiś dziwny posmak. Jednak po nocy spędzonej w lodówce zmieniała się w przepyszne danie! :D Do tych warzyw wrzuciłam seitan i jadłam zagryzając ciemnym pieczywem, pychota, polecam! :)
Nurkan 2011-11-08 22:27:12.61

Jedyna wada przepisu to składniki, ja bym wszystko razy 3 pomnożyła - warzyw do 'ryby po grecku' nigdy za wiele (nie ważne z jakiej ilości się zrobi potrawkę i tak znika w ciągu jednego dnia <3)
Cottie 2011-04-01 20:21:25.629

Tradycyjne warzywa do Ryby po Grecku, jakie robi moja mama, szalejemy za tym i możemy to jeść kilogramami <3
Cottie 2011-01-18 15:13:05.509

Super ,dla mnie był lepszy na swieta niz bigos!
Dałem wiecej marchwi i bez cebuli , zamiast tego hing.
PolecammmMnnnnnniam!
:)
Simao 2011-01-05 15:46:40.809

polecam dodać musztardę, pychotka:)
najlepiej z ziemniakami lub makaronem:)
~Madzia 2010-11-29 12:37:56.671

A ja do tego dodaje podmazone platy sojowe - zamiast ryby. Po calym dniu w lodowce, jak wszystko sie ladnie 'przegryzie' , wychodzi genialne jedzenie!
~Miss E. 2010-11-11 17:42:17.968

Ja daję jeszcze sporo natki selera i kilka pomidorów.
Najbardziej lubię z kaszą gryczaną. Pychotka!
Ewunia80 2010-08-07 15:56:52.292

Wyszło idealnie. :)
Irokezik91 2010-05-27 18:50:57.049

No wyyyyyyypas! A jak nie trzeba ręcznie warzyw ucierać to nawet mało pracochłonne :)
~x 2010-01-25 10:09:44.245

No przecież ryba "sobie w spokoju pływa :)", może i w stawie ;D
~dynia 2009-12-22 20:26:24.139

ja nigdy nie jałem ryby ale zgodze się z ~calineczką:-*
~korniiiiiiiiiiiiiii123456789_0 2009-12-22 19:23:22.054

a gdzie ta niby - "ryba"??? w stawie?
~calineczka:-* 2009-12-20 19:23:46.354

Uwielbiam "rybę" po grecku bez ryby- ja dodaję jeszcze czerwoną paprykę, przesmażoną razem z cebulą, a rolę ryby odgrywa fasola "jaś". Daję też mniej cebuli, bo nie przepadam. Co ciekawe, to jedna z tych potraw, które- tak jak bigos- zyskują na walorach smakowych w miarę odgrzewania:-)
rubia 2009-12-15 12:49:55.217

Patryniu, po latach przypomniały mi się jeszcze dwa tajemne składniki, podnoszące walory smakowe: 1-2 jabłka starte i dodane do warzyw oraz musztarda jako przyprawa
Dana 2009-04-17 15:33:01.786

dodałem pokrojoinych orzechów włoskich i wyszło pyszne, przez co podwyzyszyłem wertość dania :) makaron + ten sos...mm.....
grimunio 2006-08-20 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas