7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Gołąbki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Podpowiedż dla leniwych: jako sos znakomicie sprawdza się domowy ketchup (ze słoika): puszka.pl/przepis/7395-ketchup_domowej_roboty.html#komentarze.
Warto robic prztwory!
Dana 2015-05-17 14:10:40.462

Świetny przepis. Robiłem już kilka razy i zawsze są pyszne.Dziękuję Patrycjcjo dzięki tobie znów zaznaję "smak dzieciństwa"
~Zygmunt z poznania 2014-12-03 13:12:15.764

meanie_mini, opinie o soi są bardzo podzielone. Nie dajmy się zwariować :)
Dana 2014-09-25 17:50:58.684

tylko, że soja (o ile nie ta fermentowana), jest niezdrowa okrutnie :(
meanie_mini 2014-09-25 15:35:51.166

Ta propozycja gołąbków jest wg mnie najlepsza. Robię je 3-4 razy w roku, od razu na kilka posiłków. farsz już mam, gołąbki dokończę jutro po pracy. Będzie uczta!!!
Dana 2014-03-05 16:38:28.809

Moja rodzinka zawsze jadała tę potrawę w wersji grzybowej, więc wegańsko od zawsze :) Zaraz zabieram się za przygotowanie gołąbków według tego przepisu, tyle, że zamiast granulatu sojowego będą w nim maślaki ze słoiczka.
mrsnogood 2013-11-22 19:03:16.612

aaa zrobiłam wczoraj,chociaż zmieniłam ciutkę farsz :) dałam kaszę gryczaną z cebulą, poszarpanymi kotletami sojowymi, pieczarkami i marchewą :) pyszotka!
orzechova 2013-06-18 09:20:43.658

Zależy od wielkości liści i ile farszu położysz na 1 liściu. Ty decydujesz... Powodzenia!
Dana 2013-06-17 17:44:22.363

Ile wychodzi gołąbków z takiej ilości składników?
~Zu 2013-06-17 14:00:19.455

pyszne dzis robie je drugi raz :)
kacqa 2013-03-01 10:13:21.829


jestem beznadziejna w składaniu ich i na razie się robią, ale jestem prawie pewna, że miło się zaskoczę!
misia 2012-08-11 21:12:07.235

Pyszne. Nawet "mięsożercy" chwalili. Gratuluje przepisu i patentów: ściąć nerw - genialne!
~paweł zygmunt 2012-02-25 18:46:40.848

Do tej pory szłam na łatwiznę :) i robiłam gołąbki w wersji szybkiej (puszka.pl/przepis/5199-golabki_bez_zawijania.html), ale ostatnio stwierdziłam, że powinnam być bardziej ambitna i po raz pierwszy sama zrobiłam je poprawnie. Pycha!
ryfka 2011-11-11 15:04:45.726

Są świetne:)Nie dysponuję póki co granulatem sojowym więc dodalam soczewicę czerwoną i pieczarki no i to mnóstwo cebulki jak w przepisie (mniam). Wyszły super. Sos robię zawsze po swojemu bo taki lubię choć może nie jest szalenie zdrowy: woda, 1 rosołek warzywny albo bulion, maly koncentrat pomidorowy i jakiś dobry mały keczup (na oko). Zakelpać mąką i gotowe. też wychodzi ok.
dzieki za przepis :)
naisha 2011-10-06 19:16:15.126


co prawda to prawda są PYYYYSZNE! moja mama zrobiła mi ostatnio z kaszą gryczaną i soczewicą! Rewelka!
mabo85 2011-07-18 23:11:45.053

Bardzo dobre, drugi raz je robie..
Properek 2011-04-14 09:43:15.495

Cebula po zeszkleniu będzie aromatyczna i słodkawa - na pewno nie będzie jej za dużo. Ale jeśli się obawiasz to zmniejsz jej ilość - aż takiej różnicy to nie robi :)
patrycccja 2010-07-18 12:13:26.065

Chodzą dziś za mną gołąbki, tylko mam pewne wątpliwości: czy aby nie za dużo tej cebuli?
rubia 2010-07-17 09:49:30.776

Nadzwyczajne!!!
ja dzis robiłam dla siebie i moich "mięsożernych" znajomych wszyscy sie zajadali i chwalili a to smakosze.
Super przepis, goraco polecam;)
renata83 2009-12-15 22:34:49.212

Jam Ci je wymyśliła, pochwalić się muszę!
Choć sporo przy nich pracy, radują ma duszę.
Dana 2009-04-25 14:51:43.938

Mnie gołąbki co jakiś czas robi babci, taką dużą ilość, więc sobie mrożę i mam na długo;-) Tyle, że są one nadziane soczewicą i pieczarkami(stosunek 1:1). W kapuście włoskiej. PYSZOTA!!! ;-)
~Panna_Nikt 2008-07-08 19:36:15.938

No po prostu jak prawdziwe gołąbki. Pycha!
Solanka 2008-03-27 19:09:58.57

super!
~Gapa 2006-05-06 00:00:00.0

a ja robie ryz z groszkiem ale nie nazywam je gołabkami tylko zawijaskami w kapuscie :))
~ona 2006-02-19 00:00:00.0

Inny fajny farsz - kasza gryczana plus warzywa (marchewka, pietruszka, seler, cebula) starte na tarce i podsmazone. Zeby farsz nie rozpadal sie mozna dodac surowe jajko.
autor anonimowy 2005-01-25 00:00:00.0

ryz + granulat, wyszly mniam :) nastepne jednak urozmaice grzybami lub warzywami.
~olammas 2005-01-24 00:00:00.0

pychotka :)
~soya 2004-08-26 00:00:00.0

zamiast granulatu można uzyć kotletów sojowych mielonych... są juz doprawione, najlepiej koperkowe...:)Ja osobiscie robię to tak: gołąbki formuję jak w tym przepisie ale osobno robię sos, po czym zalewam gołąbki i w nim je gotuję...
~Kin 2004-07-17 00:00:00.0

Ja proponuję dodać soczewicę do ryżu i cebuli, a granulatu sojowego dodać tylko do smaku - smakuje wyśmienicie.
~mała 2004-06-14 00:00:00.0

Gołąbki zrobiłem z kapusty pekińskiej i wyszły barrrdzoooo pyszne. Cała rodzina nimi sie z zachwytem opychała :D
~gRim 2004-06-06 00:00:00.0

Oprócz lub zamiast granulatu sojowego można dodać różnych suszonych grzybów i też wyjdzie nieźle...
~Szymek 2001-04-23 00:00:00.0

Powiem tak: udały się za pierwszym razem, ale nie wolno robić gołąbków na pusty brzuszek, bo są bardzo czasochłonne... Chyba następną produkcję gołąbków pozostawię mamie...
Rena 2000-09-25 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas