7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

wino śliwkowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Trochę mało cukru. Ja bym dał do tej ilości śliwek ok. 5,5 - 6 kg.
~UFOL 2007-09-18 00:00:00.0

granaty to malo powiedziane
~bagieta85 2007-08-01 00:00:00.0

Po 3 tygodniach przelej wino do butelek! i będziesz miał(a) albo szampana albo granaty, Czyli albo strzelające korki albo wybuchające butelki.
~dess 2006-09-12 00:00:00.0

jeszcze Burgund mogą być, bedzie mocniejsze :) A tak nawiasem, jakie stężenie alkoholu ma to wino z przepisu? Potrzebuję wiedzieć mniej wiecej jaką kwaśność i jaką zawartość cukru mają śliwki węgierki aby zaprojektować sobie winko :)
~Ambrozja 2006-08-24 00:00:00.0

Ja osobiście doradzałbym urzycie drożdzy winnych. Najlepsze do wina śliwkowego są:
- Madeira, Portwein, Tokaj.
autor anonimowy 2003-09-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas