7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pytanko: Ile tego sosu sojowego trzeba dodać ???
~MORDKA 2020-09-15 18:52:43.476

Wyszedł bardzo fajny sos pomidorowy, bardziej kwaskowy niż się spodziewałam. Jednak do bosssskości prawdziwego sosu do gołąbków nawet się nie zbliża... sorry, ale tu jestem zatwardziałą tradycjonalistką ;D Co nie zmienia faktu, że do innych zastosowań lub w przypadku gołąbków pieczonych świetnie się sprawdza.
Testowałam też opcję ze śmietaną ze słonecznika (w zasadzie rozmiksowanym na gładko słonecznikiem z wrzątkiem). Fajnie całość zabieliła i złagodziła smak, ale konsystencja jednak była słaba... Chciałam mieć gęsty sos, a taki niestety dość szybko tak jakby "pękał" i nie wyglądał ciekawie... Muszę jeszcze nad tym popracować, bo pomysł mimo wszystko obiecujący :)
patrycccja 2013-08-13 10:24:29.862

Po 1-sze przecier i koncentrat to nie to samo, chociaż niektórzy nie rozróżniają ;) Tutaj pewnie chodzi jednak o koncentrat. Również myślę że chodzi o małe puszki (70g) takie jak były kiedyś - stawiałabym na takie standardy zwł. że przepis był dodany w 2003 r. Z drugiej strony kiedyś koncentrat był o wiele bardziej skoncentrowany, mocniejszy. Także słoiczek, nawet 200g, nie wydaje mi się przesadą. Więc w sumie, jako rzecze sunflower_ren, trzeba dodawać po trochu, próbować i dostosować pod swój smak :)
patrycccja 2011-05-04 19:17:10.873

Mi się wydaje, że puszka to taka mała (70 g? nie wiem bo kupuje większe), ale lepiej dodawać po trochu i próbować czy już nam odpowiada smakowo :)
sunflower_ren 2011-05-04 08:39:33.176


Ta "puszka przecieru" jak dla mnie równa się przeciętnemu słoiczkowi (ok. 200g) ;) A sosik szybki, pyszny i ze składników zawsze obecnych w domu (przynajmniej u mnie) - więc spełnia wszystkie kryteria bossskości! :P Aa, chociaż jedna uwaga - nieco za słony wychodzi w mojej ocenie, następny raz po prostu użyję wody zamiast bulionu z kostki.
kasiarka 2011-05-03 23:22:31.941

Świetny i szybki sos :)
kasumi90 2011-05-01 14:31:00.798

mnie rozwala jedno "puszka przecieru pomidorowego". A rodzaji i wielkości puszek jest tyle, że teraz sobie wybierz...
~rozwalony 2009-02-07 07:04:06.165

sosik smakuje bombowo:))
autor anonimowy 2008-01-04 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas