7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Mleko orzechowe lub migdałowe (z orzechów lub masła orzechowego)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Słodzik jest w cudzysłowie. Zapewne autorowi chodziło o to, że każdy może sobie dodać dowolną, ulubioną substancję dosładzającą - syrop z agawy, syrop klonowy, ksylitol, daktyle itp. Co kto może i lubi.
viviwege 2014-12-02 14:10:19.316

słodzik to koszmarny substytut niebezpieczny dla zdrowia
~neo 2014-03-17 22:25:56.632

orzechy warto namoczyć kilka godzin wcześniej - mleko łatwiej się robi, a noże w blenderze mniej tępią;)
dodatkowo zamiast słodziku czy słodu warto spróbować zrobić je z np. z kilkoma daktylami albo z esencją wanilii. no i nie wiem jak wy, ale ja zawsze odcedzam mleko po zrobieniu - kaszka migdałowa/orzechowa jakoś nie idzie mi z kawą, za to przechowywana w lodówce jest świetnym dodatkiem do deserów, ciast etc. a mleko pozostaje płynne i gładkie;)
StakleneBombone 2011-06-05 15:46:16.939

Takie rzeczy na puszcze wyprawiasz, że mogłabyś być moją żoną hahahahaha :))
misiekagh 2011-01-10 21:57:12.376

Myślałam że nerkowce nawet nie zbliżą się do mleka migdałowego (puszka.pl/przepis/2180-mleczko_mleko_migdalowe_w_5_minut.html), ale się myliłam :) Mleczko wyszło naprawdę smaczne, nawet takie samo do picia jest fajne. Ma trochę "głębszy" i bardziej neutralny smak niż migdałowe. Na 1/3 szkl. nerkowców dałam 2-2,5 szkl. wody, łyżkę słodu ryżowego (b.neutralny w smaku) i szczyptę soli.
patrycccja 2010-11-16 20:24:47.203

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas