7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

"Bigos" z czerwonej kapusty z suszonymi owocami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

O, mam akurat czerwoną kapustę! Też sobie zrobię :) Tylko ja wypracowałam inną wersję, bardziej wyrazistą w smaku, gdzie smaki słodki, słony i kwaśny są wyraźne i super się uzupełniają. No i taka wersja to już na pewno nie jest żaden bigos! ;)
puszka.pl/przepis/5975-czerwona_kapusta_trzy_smaki_duszona_z_suszonymi_owocami.html
patrycccja 2013-10-30 14:24:08.921

Hm, pamiętam, że moja mama robiła kiedyś czerwoną kapustę z rodzynkami, ale zdecydowanie nie funkcjonowało to jako "bigos" :D Dla mnie to bardziej sałatka. Dawno tego nie jadłam, czas sobie przypomnieć. Zobaczymy, czy nasza wersja będzie podobna.
martina 2013-10-27 11:16:12.826

Dodałam suszone miękkie morele, rodzynki i ...dużo kolorowego pieprzu. Bardzo ciekawa kompozycja smaków :)
kotulka 2013-04-24 17:42:15.037

Wspaniałe :) Doprawiłam tylko solą, sosem sojowym i sporą ilością soku z cytryny. Smaki słodki, słony i kwaskowy cudnie się przenikały - super!
Z bakalii dałam morele i jasne rodzynki (lekko kwaskowe i nie tak słodkie jak zwykłe). Następnym razem nie będę ich kroić aż tak cienko (bałam się, że większe kawałki będą dziwnie smakować - niepotrzebnie) i dodam je razem z kapustą lub niewiele później. Kapusta bardzo szybko się robi! Może dlatego, że cienko ją poszatkowałam, ale po 10 min. od wrzucenia była naprawdę miękka, a wg. przepisu powinna się gotować zdecydowanie dłużej.
patrycccja 2010-03-03 18:50:50.93

Naprawdę bardzo interesująca ta kapustka. Dzięki za ten przepis!
~Suryah 2006-05-17 00:00:00.0

Taka kapustka to pychotka.Palce lizać. A na dodatek to taki prosty przepis.
~ankatoszanka 2006-04-07 00:00:00.0

przepis wydaje sie bardzo ciekawy.:D dla mnie tym bardziej, bo w koncu zaczynam byc wegetarianka..:D
dziekuje za przepis.:D napewno skozystam...
~Paulina 2005-11-06 00:00:00.0

starte kwaskowe surowe jabłko, sok z czarnej porzeczki albo nawet odrobina czrwonego wytrawnego wina (oczywiście dla tych co chcą) - te dodatki zaostrzają i znacznie poprawiają smak takiej kapusty; ja też czasami taką robię i jest super
~gość 2005-08-12 00:00:00.0

bardzo pyszne
~sylwia 2005-05-17 00:00:00.0

Co prawda,jeszcze nie jadłem bigosu z czerwonej kapusty,przewaznie z kapusty białej.Ale z czerwonej moze być dobry.Dziekuje
autor anonimowy 2004-08-26 00:00:00.0

Na pewno będzie smaczna- muszę ją wypróbować
~szuba1@op.pl 2004-08-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas