7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotlety marchewkowo-selerowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Kostki bulionowe, nawet te warzywne zawierają guanylan disodowy i inozynian disodowy. Oba składniki można pozyskiwać z glonów i drożdży ale najczęściej są ekstrahowane z mięsa wołowego i rybiego. Trzeba dzwonić do działów technicznych konkretnych firm, żeby się dowiadywać jak to jest ale z doświadczenia wiem, że wegetariańskie wersje tych składników bardzo rzadko występują w pożywieniu.
~Hunahpu 2010-03-18 14:53:51.003

Robię kotlety bardzo podobnie, z tym, że ich niegotuję tylko trę surowe warzywa..pyychaa!
autor anonimowy 2005-11-13 00:00:00.0

hej,ja tez robie kotlety selerowe,ale trochę inaczej.Nie gotuje selerów , i nie ścieram na tarce, tylko kroje na dość cienkie plastry, obtaczam w mace, jajku i bułce i smażę na tłuszczu.Gotowe są taie pół- miękkie, ale przynajmniej mają wszystkie wartości odźywcze ( a nie wygotowane wcześniej).
pozdrawiam
~freya 2005-03-06 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas