7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasta soczewicowo-warzywna (studencka)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zacna :) Może dzięki marchewce a może odpowiedniemu ugotowaniu (lekkiemu rozgotowaniu) soczewicy ma idealnie gładką, bardzo przyjemną, lekką konsystencję. Podoba mi się, bo często pasty z soczewicy mają "szorstką" fakturę ;)
Wykorzystywałam pozupne warzywa, a soczewicę gotowałam wg. mojego ulubionego przepisu z czosnkiem i sokiem z cytryny: puszka.pl/przepis/3059-soczewica-jak_gotowac_.html
Na 1/2 porcji dałam 1 płaską łyżeczkę kurkumy i 1 soli + 2 suszonego majeranku. Do tego ostatniego nie byłam przekonana, bo średnio lubię, ale się sprawdził i.. właściwie nawet go nie czuć ;) Jeszcze imbir by mi tu pasował. Jak zawsze do marchewki :)
patrycccja 2014-06-18 09:35:05.987

Smaczna, moja dwuletnia córka się nią zajadała, ale dla mnie trochę zbyt sucha.
~Ula 2011-10-11 16:03:01.081

Pasta jest przepyszna!!! Próbowałam zrobić na dłużej niestety wytrzymała u mnie tylko pół dnia bo każdy był nagle głodny:> Pychotka!
~jola 2005-12-08 00:00:00.0

pomyśl genialny z tymi pastami. ja fantazjuje na temat pasty przyrządzając ją z soczewicy, soi, fasoli odzielnie lub w mixach i dodając przeróżne warzywa i grzyby. nie polecam dodawać surowego czosnku (uwielbiam!!)ale tu chyba nie idzie w parze i mi trochę "przyśmierdywał" i całą serię popsuł
~yo_so 2004-11-15 00:00:00.0

Ponieważ nie przepadam za pastami na koniec uformowałam z tego pasztet i upiekłam go w piecyku. Efekt naprawdę fantastyczny !!!
~nidda 2004-11-14 00:00:00.0

mmmmm ..... yummy:)
~zyzek 2004-11-02 00:00:00.0

Taką pastę - jak równiez sojową pasteryzuję ale bezpieczniej jest robić jednak mniej a częściej.
Miałem przypadek , że wytrzymała miesiąc w upalnej Hiszpanii , ale bywało , że po tygodniu już była kwaśna.
Próbowałem też konserwować chemicznie benzoesanem sodu , który nietrudno dostać - ale nie jest to zdrowy sposób.B.sodu w większych ilościach jest kancerogenny - ale nie miałem zbyt dużego wyboru - wybierałem się na dalekie wakacje.
Teraz pasteryzuję w wysokiej temperaturze , ale to loteria.Może coś źle robię - no niewiem.
Za parę lat dojdę :-)
Pozdro....................
~Maverick 2004-10-09 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas