7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kasza gryczana z olejem lnianym i słonecznikiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Ta kasza jest genialna
mańka 2017-12-21 16:09:52.876

Serdecznie polecam. Kasza gryczana z olejem lnianym jest naprawdę wyborna. Czasami również dodaję słonecznik. Pozdrawiam :-)
~Parldro 2015-04-21 12:39:05.393

Akurat mi się skończył olej lniany...Ale mam olej z orzechów włoskich! Spróbuję!
~Inesita 2014-04-26 15:46:23.422

Kaszę gryczaną,niepaloną trzeba kupować w zdrowej żywności,jest minimalnie droższa a jasna i wspaniale smakuje.
Dziękuję za wszystkie przepisy,są wspaniałe,bardzo mi pomogą odejść od tradycyjnej diety.
Pozdrawiam wszystkich,
Nemo
~Nemo 2014-04-11 12:50:31.583

Super! Myślałam, że etap kaszy gryczanej mam już za sobą, a jednak nie:) Zwłaszcza, że to taki prosty przepis.
Inon 2012-05-16 08:06:01.982

Genialne!
Tak jak i zresztą gołąbki Patrycji..
Properek 2011-07-21 15:23:55.909

Kupiłem ostatnio niepaloną gryczaną, jest zielonkawa, w smaku niedobra. Kupiłem jakąś złą odmianę? Widziałem w internecie jeszcze krakowską, ta krakowska to lekko palona? Gdy kupowałem w zwykłym sklepie, firmy "kupiec" w worku, sypaną paloną to mi smakowała, słabo ją widocznie spalili, teraz pakują w karton mocniej paloną niż kiedyś - i nie da sie tej spalenizny jeść (oczywiście z worków wyjmuję).
~vloczykij 2011-07-11 03:43:44.204

Wypróbowałam ten patent również z kaszą jęczmienną i jaglana. Polecam!
MagdaM 2011-02-24 21:43:54.47

:D O rety, ależ to miłe :)
patrycccja 2010-11-12 21:37:14.634

pyszne, dajemy kasze niepaloną i zamiast słonecznika sezam niełuskany, mielony, synek woła - daj mi jeszcze kaszy :) dziekujemy za przepis
~Ela 2010-11-12 19:22:04.179

Przepis super- kasza gryczana z olejem lnianym pycha! ja jeszcze dodaję do kaszy czosnek- uwielbiam
~Marta 2010-10-27 21:23:12.92

wyśmienity przepis. olej lnieny (którego smak ciężko mi zaakceptować:)) w takim zestawieniu smakuje wybornie!! przepisy patrycji zaczynam stosować w ciemno, jeszcze na żadnym sie nie zawiodłam!)
~katasza 2010-04-06 11:26:25.554

Hah, ja jestem scislowcem, dla mnie nie ma domyslow... stad takie dziwne pytania :D tym bardziej, ze gotowania musze ucze sie sam. W rodzinie wszyscy moga jesc wszystko, ja nie... sie tylko dziwnie patrza na mnie, bo to glutenu i kazeiny omijam, i ten strach w ich oczach jak sobie pomysla, ze mogę być wegetarianinem xD
Chociaz gdybym wczesniej popatrzyl na powiekszenie zdjecia, to bym zauwazyl ;)
~Gryczanek 2010-03-14 13:19:44.785

O rety, jasne że wyłuskany! :D Chciałbyś jeść kaszę z łupinkami? :o Na zdjęciu też widać, że to obrany słonecznik :)
patrycccja 2010-03-14 12:34:54.718

Tak się zastanawiam... ten słonecznik wrzucamy obrany czy w łupkach?
~Gryczanek 2010-03-13 17:14:10.871

Wpadlem na ta stronke przypadkowo, bo jestem na takiej malej kuracji polegajacego na spozywaniu zimnotloczonego oleju lnianego z 1-go tłoczenia i dodawałem go do kaszy gryczanej. Okazało się, że to był przypadkowy strzał w dziesiątkę :D Przypomina mi to smak pierogów z kaszy gryczanej, które robiła moja babcia (ten sam smak i miękkość, który kaszy nadaje ten olej :> ).
I zastanawialem sie wlasnie, jak jeszcze moglbym urozmaicic ten posilek... no i przyznam szczerze, ze nie wpadlbym na slonecznik czy sezam, a zastanawialem sie ostatnimi czas, do czego moglbym wykorzystac sezam... pozdrawiam, swietny przepis ;)
~Gryczanek 2010-03-12 20:08:23.495

Teraz (a w zasadzie już od dawna) także i mój ulubiony sposób ^^ Dzięki Tobie odkryłam niesamowicie pyszne połączenie ^^
Zmieniam tylko porcję - na śniadanie (dla siebie) biorę 2 łyżki kaszy (nie wiem, czy można reklamować ^^ Polecam Agrol - moja ulubiona), 1/2 szkl. wody i łyżkę słonecznika - gotuję, aż woda wyparuje, wtedy wlewam łyżeczkę sosu sojowego (teraz akurat jasny TaoTao), mieszam i przykrywam na jakieś 5 min. Już gotową kaszę polewam kilkoma kroplami (jakieś 1/2 łyżeczki) oleju lnianego. Do tego surówka i śniadanko gotowe ^^
Dzięki za ten przepis. Już w ulubionych ^^
Shaera 2009-06-13 15:41:57.432

A dotychczas nie lubiłam kaszy gryczanej! Dziś się dziwię: jak to możliwe? Przecież tak przyrządzona kasza jest przepyszna!
Dana 2009-04-23 20:22:25.772

Twoj pomysl z olejem lnianym jest genialny,
dzieki. Lubie kasze, ale teraz jeszcze bardziej. Pozdrawiam. Przemek
autor anonimowy 2006-08-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas