7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Barszcz buraczany z domowego zakwasu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Tak kwas na samym końcu dolewamy, żeby nie zbrunatniał- mnie teściowa to mówiła:-)
hrynika 2012-08-15 15:47:03.644

Ja do kwaszenia dodaję kromkę pieczywa n a zakwasie własnej roboty ( czerstwe) po trzech dniach wyjmuję.
Barszcz robię od razu z czterech kilo burków( mam taki słój 10 litrów. Zlewam do butelek i mam zapas :-)
hrynika 2012-08-15 15:44:28.72

a mi mama mowila zeby nie gotowac zupy po wlaniu kwasu bo straci kolor...
~sdb 2003-12-31 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas