7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kapusta duszona z jabłkiem, do obiadu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Facet, i czym ty potem szorujesz te g... garnki?
chez_paulina 2015-10-26 14:02:32.822

1. Co to jest sparzyć, czy to zalać wrzątkiem aż do góry garnka i ile minut trzymać tak ?
2. Po 30 min. smażenia wpieprzć do gara i zatkać pokrywką i zalewać wodą z parzenia - czy tak ?
3. Odrobina mąki ziemniaczanej to ile gramów i czy posypać, ugotować krochmal, czy co jak ?
4. Takich przepisów to mam na pęczki i gówno z nich wychodzi bo są nieprecyzyjne i dlatego wolę je unikać.
~Facet 2015-10-25 19:24:39.885

zęby to się psują w ogóle od jedzenia, nie tylko od octu; najlepiej nie jeść ;)
~bardzo fajny przepis 2011-06-08 21:44:42.021

Przyrządziłem - 1 jabłko / ćwierć kapusty, nie dodałem cukru i soli, bo nie używam. Dodałem za to sezam, pietruszkę (trochę suszonej), bazylię i ocet winny. Kapuchy nie parzyłem, tylko od razu na patelnię wrzuciłem. Trochę za dużo pieprzu wsypałem... I tak wyszło pyszne i w dodatku pożywne. Ma ciekawy smak. Polecam :).
~Neon Knight 2011-03-26 14:18:00.309

Przepis jest od babci mojej żony i chciałem zachować go w oryginalnej formie. Myślę, że można go zmodyfikować wedle uznania. Ocet zastąpić np. sokiem z cytryny, cukier zwykły zastąpić cukrem brązowym lub miodem albo innym słodziwem ewentualnie pominąć. Parzyć kapusty też nie trzeba jak się komuś nie chce. Eksperymentujcie.
Cieszymir 2009-10-24 12:07:57.258

od octu psuja sie zeby! lepiej go nie uzywac do jedzenia, mozna nim za to czyscic garnki z osadu jak sie ma twarda wode
~** 2009-10-14 20:34:32.503

po co parzyć kapustę,jak się będzie ją smażyło.
~Basik. 2009-09-19 15:03:05.822

Bardzo dobry przepis
autor anonimowy 2006-07-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas