7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bób - jak gotować, do czego wykorzystać

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Bób w piekarniku parowym nie wchłonie soli a po drugie nie wolno jej stosować w nim....
~Beri 2013-09-15 16:10:21.127

Dzięki Luna. Zjadłam go, był całkiem smaczny i co najważniejsze nic mi po nim nie było :)
lagatta 2013-08-12 09:52:04.185

Bób generalnie ma swój charakterystyczny zapach... jak kalafior czy kapusta... więc nie wiem, czy to to. Jednym śmierdzi, inni prawie nie czują ;) Jeśli kupiłaś jasnozielony lub biały, bez plam i bez śluzu (jak był ciemniejszy, to mógł być dobry, ale po prostu utleniony), to powinien być świeży, a przynajmniej niezepsuty.
Luna7 2013-07-17 22:22:54.242

Pomocy! Mój bób strasznie śmierdział jak go otworzyłam i podczas gotowania :/ Tzn. że się zepsuł? Czy może bób tak po prostu ma? Nie wiem czy mogę go jeść czy się przypadkiem nie zatruję? Proszę napiszcie, bo to mój pierwszy raz z bobem.
lagatta 2013-07-17 15:53:48.861

Radek gotował 10 min i boby były zajebiste :p
~bup 2012-06-27 20:28:48.236

bób na parze został zrobiony, jest świetny. z jednym tylko minusem - jak go posolić?
sonnentau 2011-08-21 21:47:15.317

Dość logicznie - przy 100 st.C woda paruje, z czego wynika, że para ma wyższą temperaturę niż woda - tadam! :) Z tym, że nie wszystko tak fajnie gotuje się na parze. Znaczy gotuje się fajnie, ale np. żółta fasolka szparagowa robi się dość szybko taka szarawa w odcieniu. Dla nas robię więc fasolkę na parze, a dla gości z wody :)
patrycccja 2011-07-14 21:04:38.059

Udało się ugotować na parze:) miałam wrażenie, że gotował się krócej niż w wodzie.
~JuLi 2011-07-14 17:35:41.603

Czy ktoś próbował gotować bób na parze? Jest to możliwe?
~JuLi 2011-06-30 12:17:02.017

do gotowania jeszcze łyzeczka cukru najpierw, daje extra posmak
~indi 2011-06-23 18:45:30.309

pycha
~Irminka 2010-07-14 14:56:03.615

Bobek to mistrzowskie jedzonko :D Miauuuuu!!
~Ciciuszek 2010-07-06 16:52:05.825

swietny przepis .polecam ;))
~kaja 2010-07-05 14:55:45.394

bobek pychotkka
sita108 2008-10-01 22:46:49.918

Do bobu obowiązkowo majeranek!!!!
~ugibugi 2008-07-09 18:53:09.519

a ja myślę że rozbieżności w czasie mogą wynikać z tego, że jedni wrzucają bób na wrzątek, a inni do zimnej wody i dopiero wstawiają na gaz. ja, jak widać z przepisu, stosuję drugi sposób - raczej z nawyku, bo nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. ma?
Kuna 2007-08-09 00:00:00.0

Osobiście nastawiam na gotowanie, solę i uciekam przed komputer :D Co jakis czas sprawdzam czy jest juz miękkie i pilnuje, żeby woda nie wyparowała ^^
~Nantosvelta 2007-07-29 00:00:00.0

ile minut na gotowanie?? to chyba jakaś pomyłka..ja młody bób gotuje kilka minut,po kilkunastu nic by z niego nie zostalo!! No ewentualnie zielona maź ;)
~zebra 2006-08-10 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas