7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto bananowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ciasto wyszło pyszne, tylko problem był z wyjściem z blaszki. Następnym razem uzyję papieru do pieczenia.
Dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia z łyżeczką octu jałowego.
DorotaAndrzej 2017-10-28 15:25:41.248

ono tak wychodzi ludziom bez sody i bez proszku? nie robi się król zakalców?
~znikam 2014-01-03 20:16:11.848

Dziś pierwszy raz zrobiłam to ciasto wg przepisu zamieszczonego powyżej, rzeczywiście pyszne!!!
OlaS 2014-01-03 19:06:42.821

Trzeba dać proszku do pieczenia i piec w niższej temp. ;)
~m 2013-02-03 18:39:02.473

nie potrzeba tu jeszcze sody oczyszczonej?
~Paula 2012-12-28 18:12:28.401

Podziwiam tych, którym wyszło to ciasto. Moje to tragedia. Wszystkie składniki jak w przepisie zastosowałam. Wyszedł koszmar. Spieczony z wierzchu, w środku zakalec. Poza tym zapach niezbyt przyjemny. I płaskie jak placek, nie jak ciasto.Zupełna porażka.
kropkaaga 2012-12-14 18:03:29.126

A jeśli już orzechy to jakieś konkretne czy wszystkie cuzamen? Chciałabym dodać laskowe, ale nie wiem czy nie zmienią bardzo smaku ciasta.
~Melquiades 2012-02-14 11:43:41.491

Wyszło mi takie... płaskie ;D Mogłam sypnąć za dużo mąki, następnym razem pokombinuję z proporcjami. Dodałam cynamon i wiórki kokosowe, w smaku wyszło rewelacyjne ;)
ruda_gorzka 2011-05-15 20:32:26.939

Wiecie, że to ciasto mozna zjeść samemu jeszcze gorace?! :) Pycha, rewelacja, dodałam troszkę cynamonu, zamiast orzechów migdały posiekane, dodatkowo też siekane daktyle... mmmmmmm...poezja, dziekuję za przepis!!!! :*
Vegankaa 2011-04-07 23:02:58.301

Bardzo dobre ciasto. Najlepiej podawać na ciepło w długie jesienne wieczory.
HannaKG 2010-07-01 15:35:41.413

ciasto bardzo dziwne. dobre, ale bez szału mym skromnym zdaniem. ;)
szukajdalej 2010-02-19 22:43:49.88

wyszło conajmniej dziwne, ale dość smaczne. może coś zrobiliśmy nie tak jak trzeba.
ana 2009-12-22 10:19:10.165

REWELACJA! bez jajek, bez mleka,bez cukru, bez drożdży! CUDO!!!!
Do tego sycące - wystarczy na dłużej niż zwykłe ciasto ze sklepu.
Wyszło świetne i przepyszne, z tym że polecam dodanie jeszcze większej ilości orzechów i bananów- naprawdę warto:)
Dziękuję za ten przepis!!!!!!!!!!!
~kamilka 2009-12-12 18:41:12.394

Upiekłam je dziś znowu, tym razem z dodatkiem karobu. Przepyszne! 1/3 odłożyłam na jutro dla kolegi, inaczej całe poszłoby mi już w tyłek :)
xxl 2009-11-24 16:46:58.054

Wyśmienite ciacho, nie zdążyło nawet ostygnąć, a już znikło :) Podobne do "razowca na bananach", ale bez sody i proszku do pieczenia, dzięki czemu lepiej mi się trawi i smakuje. Polecam!
xxl 2009-11-21 22:25:33.546

Mnie wyszedl zakalcuch :) Niestety wyladował w koszu
~:) 2009-10-21 14:04:37.305

Robię podobnie (więcej bakalii) i mnie nigdy zakalec nie wyszedł. Co więcej, objadają się tym wypiekiem moi nie wege znajomi :d
MacLean 2009-09-06 17:05:50.529

...a nie wyjdzie zakalec? Bo nie ma ani proszku do pieczenia ani sody...
~LadyValo 2009-06-02 18:41:18.868

proste i dobre (szczególnie że nie ma grama cukru) :)
veganjihad 2009-05-26 20:55:23.941

wydaje się bardzo proste i smaczne. na pewno wypróbuję :)
jovana 2009-03-04 23:05:58.347

Im bardziej dojrzałe banany tym bardziej słodkie ciasto :D
~Nantosvelta 2007-08-28 00:00:00.0

...
banany zastępują cukier ;]
~obludna 2007-06-27 00:00:00.0

a czy to bedzie ciasto na slono? bo tam w przepisie nie ma wogole cukru..
autor anonimowy 2007-06-27 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas