7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Szpinak w cieście naleśnikowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

pyyyyyszne
agnmid 2011-05-21 00:32:10.549

Pychotki! Ja zrobiłam tradycyjne gęste ciasto naleśnikowe. Na rozgrzany olej rozłożyłam ładnie zblanszowany liść i łyżką nałożyłam ciasto tylko na jedną stronę. Jak się już trochę ścięło, odwróciłam na drugi boczek. Wyszło nie dość, że smacznie - to jeszcze ładnie, bo liście zachowały naturalny kształt i są z jednej strony zieleniutkie. Trzeba tylko uważać, żeby ogień nie był za duży, bo mogą zbrązowieć albo się przypalić. Ja przyprawiłam ciasto tylko solą i pieprzem, ale mojemu mężczyźnie zrobię coś bardziej intensywnego w smaku.
Cuksa 2011-05-17 15:58:23.742

Pyszna sprawa! :)
Tylko do ciasta zamiast mleka sojowego(którego nie mogę przez alergię) używam wody gazowanej, jajek(wiem, to już nie jest wege) i mąki.
A z racji braku świeżego szpinaku, użyłam tego pakowanego, zszatkowanego(najpierw podsmażyłam go na masełku z czosnkiem a następnie wymieszałam z ciastem i takie "cuś" smażyłam na patelni).
viluir 2011-01-16 15:55:25.032

Mniam. Prościutkie, a bardzo smaczne. I rzeczywiście lepsze z przyprawami.
Tylko niestety sporo bałaganu wyszło (:
cynamoniasta 2010-04-30 15:45:00.506

Świetna potrawa :) Ciasto można bardziej przyprawić na ostro. Polecam!
Genowefa 2009-05-29 19:21:39.78

Bardzo pyszny przepis! dziekuje,to swietny pomysl na inny szpinak! chcialam tylko dodac ze do ciasta fajnie jest dodac pieprz i ziola prowansalskie (albo wogole jakies przyprawy,nie tylko sol) wtedy calosc nabiera wiekszego wyrazu :) poza tym pycha :)
Joseph-Ine 2008-09-26 20:10:51.083

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas