7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ciasteczka pyszne, dodaje tylko niepelna szklanke cukru, bo te wychodza bardzo slodkie
~MamaAdama 2013-06-26 20:34:35.264

Ja też bym najchętniej wszystko robiła z żytniej, ale większość wypieków, do których jesteśmy przyzwyczajeni po prostu nie wychodzi (chyba to sprawa glutenu). Te zrobiłabym z razowej orkiszowej :)
efedrina 2013-05-19 12:36:19.636

Nie, nigdy nie piekłam, ale nie miałam pod ręką żadnej innej razowej(unikam białej). Następnym razem spróbuję z pszenną, gdyż przepis jest naprawdę dobry.
Kawaii 2013-05-19 06:32:28.951

mi się wydaje, że to wina mąki żytniej. Piekłaś już z niej kiedyś kruche ciastka? Jestem na 90% pewna, że nie mają szansy powodzenia z żytnią.
efedrina 2013-05-11 09:17:06.733

Uuu... ciasteczka ,,nie uformowały się''. Pewnie za mało tłuszczu lub wody dodałam, ale masa bardzo smaczna. :)
Kawaii 2013-05-11 09:00:02.711

Właśnie się pieką.:) Użyłam tylko 1/3 oleju na 2/3 szklanki wody, dodałam również mniej cukru i słonecznika a więcej płatków owsianych. Użyłam mąkę razową żytnią i odrobina białej... mam nadzieję, że wyjdą...
Kawaii 2013-05-11 08:28:50.172


Wyszły pyszne, i dużo! :D Dzięki za przepis.
Szura 2013-04-14 13:40:11.001


Nie miałam margaryny sojowej, więc użyłam pół szklanki oleju + pół szklanki wody. Nie dodawałam cukru waniliowego ani sezamu, ale dałam aromat waniliowy. I cukru mniej trochę.
I wyszły boskie ciacha. Wielką ich zaletą jest to, że robi się je praktycznie w kilka chwil! :)
Na pewno zrobię je jeszcze nie raz.
Greeney 2012-02-01 23:59:05.4

Ja trochę zmodyfikowałam przepis. Zamiast margaryny użyłam oleju i trochę wody, zamiast połowy cukru użyłam zmielonych fig i moreli i dodałam trochę soku z cytryny (na wszelki wypadek, żeby mieć pewność że soda zadziała). I jestem całkiem zadowolona, mogę polecić! :) Dzisiaj piekę te ciasteczka po raz kolejny :)
askagrzybek 2012-01-12 11:58:30.235

Witam Wszystkich,
Chcialam prosic o porade, zrobilam wczoraj takie ciasteczka zgodnie z przepisem, wsadzilam do piekarnika, zagladam po okolo 10 minutach a tam z ciasteczek tylko wspomnienie... Wszystkie ciastka zlaly sie w jedna wielka plaska mase... Myslalam ze sie porycze:( Co zrobilam zle? Za goracy piekarnik? Rozgrzalam do 180 jak w przepisie:(
~Emea28 2011-10-17 08:50:15.466

Tak, cos mokrego zamiast samego tluszczu to jest to!! Wielkie dzieki. Teraz daje polowe tluszczu i pol szklanki mleka ryzowego. Ciasteczka sa super! :)
~aja 2011-01-10 17:04:55.204

Ja bym część margaryny zastąpiła wodą. Tłuszcz powoduje kruchość wypieków. Woda je spaja. Nie wiem ile margaryny zastąpić jaka ilością wody, ale jeśli robiłaś już raz, to kolejnym razem będziesz wiedziała w jaka konsystencję celować.
patrycccja 2010-12-12 19:44:41.477

Jak Wam to wychodzi???
Mi wyszly tak kruszace i sypiace, ze w ogole nie trzymaja sie w kawalkach :( Sieczka upieczona po prostu wyszla :(
W jakiej temperaturze piec?
~aja 2010-12-11 20:44:33.676

Ciasteczka zniknęły szybciej niż je zrobiłam:o)

z reguły znikają szybciej niż się je zrobi chyba że są wyjątkowo niedobre ;D
no a sam spróbuje za jakiś czas :)
Matik 2010-11-18 17:06:29.191

w całym domu teraz mi pachnie tymi ciasteczkami : )) mimo, że gorące musiałam spróbować prosto, jak wyjęłam z piekarnika i są przepyszne : )) następnym razem poeksperymentuję z mlekiem sojowym i dodatkami : ))
~nin 2010-09-22 18:04:10.143

Kapitalny przepis. Jest sposób na zbyt zimną margarynę - dorzucam ją na patelnię do dopiero co uprażonych ziaren słonecznika i ona się tam prawie zupełnie roztapia.
kruszonka 2010-05-21 09:01:00.394

Ciasteczka są rewelacyjne! Ja też dodałam pół szklanki oliwy z oliwek i mleka sojowego waniliowego + olejek waniliowy. Ciasteczka zniknęły szybciej niż je zrobiłam:o)
Asianti 2010-05-20 08:02:01.802

wlasnie upiekly sie ciasteczka i musze powiedziec ze rewelacja proste szybkie i pyszne ,zamiast margaryny dodalam pol szklanki oleju i pol szklanki mleka ryzowego plus lyzka wisniowego dzemu.polecam
martta 2010-03-18 14:33:06.87

Pycha! :) I duża zaleta - szybkie w produkcji.
Można dodać siemię lniane, cynamon, orzechy itp :)
ostroszyc 2010-02-25 10:32:43.826

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas