7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto daktylowo-pomarańczowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja robiłam to ciasto nieraz, ale w wersji z książki, czyli z miodem i większą ilością tłuszczu. I tak trochę się rozpadało. Ona wychodzi świetne, jeśli się doda tak ze 2 jajka. Więc niestety nie jest wegańskie. Ale na pewno doświdczony weganin znajdzie sposób, by je zlepić bez jajek. Poradźcie.
~Lotta 2014-12-12 13:27:39.35

Oryginalny przepis pochodzi z Kuchni wegetariańskiej Sahry Brown. W jej wersji (nie wegańskiej) do ciasta-bazy nie dodaje się oliwy tylko 350 g masła i 2 łyżki miodu i żadnej wody. Wtedy wychodzi pycha.
A pomarańcza ze skórką razem drobno posiekana.
~mosi 2010-06-28 09:46:05.573

Czy można połączyć 70 dag suchej masy przy pomocy 4 łyżek oliwy? Nie. Po dodaniu sporej ilości wody powstaje ciasto gniotowate, niepodatne na wałkowanie. Po upieczeniu z trudem pozwala się kroić, przy czym masa daktylowa wypływa bokami. Frustracja.
aberg1 2008-09-23 17:01:31.576

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas