7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Czaiłam się na ten przepis kilka lat, nie wiem czemu tak długo, chyba to rukola na patelni mi się wydawała podejrzana. Niepotrzebnie.
Pyszny, sycący, zdrowy, superszybki obiad. Dodałam czosnek, a rukolę wrzuciłam na patelnię tuż przed zdjęciem z ognia. Na talerzach posypałam prażonymi pestkami dyni. Obiad w 15 minut. To się nazwya fast food po wegańsku :-)))))))
~Marta 2015-07-21 18:08:44.776

zrobiłam dziś drugi raz i już wyszło jak należy - rukolę wrzuciłam na patelnię, wymieszałam i od razu zdjęłam - nie straciła smaku, mniam! a i smażenie tofu z pomidorami suszonymi jest bardzo dobrą opcją, super aromat :) posypałam płatkami drożdżowymi.
majczi 2014-04-30 17:31:19.906

Majczi, czosnek dobry do wszystkiego! ;D A rukola to faktycznie chwila-moment. Dosłownie, tak jak napisałam, trzeba jej tylko chwilę, żeby oklapła. Zwł. jeśli później ma trafić do świeżo ugotowanego makaronu - to przecież dalsze podgrzewanie.
patrycccja 2014-04-19 15:47:31.256


zrobiłam z makaronem spaghetti (niepołamanym, wtf z tym łamaniem spaghetti?) i zamiast tofu, którego nie miałam, dodałam trochę pokruszonego sera lazur oraz czarne oliwki. wyszło bardzo dobre, chociaż chyba za długo jednak trzymałam rukolę na patelni, bo jej smak jakoś mi zanikł w tym daniu :(. no nie mniej jednak fajny przepis, tylko moim zdaniem obowiązkowy dodatek do czosnek!
majczi 2014-04-17 16:06:37.698

Makaron razowy i rukola - dwa nowe polskie - kulinarne slowa podlapalam dzisiaj i fajny przepis - dziekuje 😊 no to mam zalatwiona jezykowo wholemeal flour and rocket salad, ktora nawet hoduje w ogrodku 👍
~Barbara 2013-10-25 10:27:02.501

zrobiłam. z razowym makaronem. wcześniej używałam tylko świeżej, surowej rukoli, ale taka podsmażona jest całkiem fajną odmianą. nie jem soi, więc zamiast tofu dodałam podprażony słonecznik. wyszło szybkie i proste danie, bardzo takie lubię (mało składników, dużo smaków ;).
Glo 2013-09-06 11:26:55.82

Naszła mnie ochota na to danie, ale chwilowo nie miałam dostępu do tofu, więc zamiast niego dodałam podsmażaną cebulkę i też było pycha! :D
Nurkan 2013-07-19 19:57:07.63

Dziękuję bardzo za informację!(:
Greeney 2013-05-17 14:44:50.041

Takie pomidory trzeba namoczyć przez parę godzin w wodzie :)
Nula 2013-05-14 14:10:58.386

A jeśli mam suszone pomidory takie suche-suche, a nie z oleju, to podążać tak jak przepis każe, czy najpierw coś z tymi pomidorami zrobić, typu namoczyć w odrobinie oleju, czy coś? (:
Może głupie pytanie, ale rzadko używam suszonych pomidorów, wolę się upewnić. (:
Greeney 2013-05-14 13:51:48.476

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas