7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Cebularz

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja często robię cebularze z boczkiem Zawsze wychodzą www.mojeprzepisy.pl/Przepis/cebularz/
~Robert 2015-07-07 14:24:29.846

Zrobiłam cebularze według proporcji @znikam i są dobre. Ciasto wyrabia się szybko, nic się nie klei do łapek i wychodzi bardzo dobre, jedyne co zmieniłam, to zamieniłam wodę na mleko (w sieci można znaleźć przepisy na cebularze na wodzie i na mleku). Proponuję dodać te proporcje do przepisu, co by się nie zgubiły :)
Dodatkowo ciasto smarowałam żółtkiem, a mak dodałam do cebulki pod koniec smażenia.
ryfka 2013-09-27 16:33:18.559

jak można wrzucić (i zatwierdzić) taki 'przepis'?
~jola 2012-08-10 08:24:46.425

hej, robię cebularze bardzo często bo są tanie i bardzo nam smakują :) proporcje z mojego doświadczenia to:
- 1/2 kg mąki
- 40 g drożdży (może być ciut mniej, nie trzeba się spinać ;) i tak wyrosną)
- 250 ml ciepłej wody
- 1 łyżeczka miodu lub cukru - pożywka dla drożdży! nie słodzi ciasta
- 2 łyżki oliwy
i tak jak według powyższego przepisu, na początku wyrabiam zaczyn z drożdży, miodu, wody, i od 4 do 8 łyżek mąki ze zważonego pół kilo, odstawiam na 20 minut, a potem wyrabiam ciasto ostateczne. czasami należy dodać trochę mąki więcej, aby ciasto dało się zagniatać w prawidłowy sposób, ale nie ma to wpływu na ostateczny jego smak.
~znikam 2012-08-09 19:55:36.93

Może ktoś się podzieli proporcjami składnikó z własnego doświadczenia? chętnie bym sprobowała tego przepisu, ale jak sama zaczne wymyślać ilości mąki i całej reszty to będę miala cebularz na śmieci a nie do jedzenia...
~MŁ 2012-07-22 11:49:40.135

Lubie cebularze :)
Tylko szkoda ,że w tym przepisie nie ma dokladnie ile trzeba wody , mąki i drożdzy .
OpenWorld 2012-02-19 10:54:32.636

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas