7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

"Bandgobhi alu sabji", czyli sabdżi z ziemniaków i kapusty

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Proste i pyszne! Zgodnie z sugestią autorki dodałam gotowaną fasolę - świetnie pasuje do tego dania
~laureen 2016-06-02 21:32:52.649


Szybkie, proste do wykonania i bardzo smaczne!
Anka_Sz 2014-02-05 09:43:05.581

Pyszne.
Pimpkowo 2014-01-12 20:11:58.952

Zrobiłam to dzisiaj na obiad. Również użyłam tylko ziemniaki i kapustę. I absolutnie unikam chilli za to nie żałuję słodkiej papryki i curry. Dodałam również kumin dla lepszego trawienia. Pycha !
memengwa 2013-07-08 19:30:27.78


Za pierwszym razem zrobiłam sabdżi wg przepisu i wyszło bardzo dobre, ale najbardziej smakowały mi ziemniaki i kapusta. Dlatego następnym razem zmodyfikowałam przepis:
używam tylko ziemniaków i kapusty, gotuję wg przepisu, dodaję trochę inne przyprawy z baraku dostępu do wymienionych(garam masala, chili, paryka, curry) i ostatecznie dodaję sporo wody żeby warzywa były w sosie. Wychodzi z tego bardzo smakowity "gulasz po indyjsku" ;-) Zagościł na stałe w naszym jadłospisie. Dziękuję za inspiracje.
Iwo-na 2012-10-04 15:11:57.564

Kardamon, cynamon gożdziki i mielona gałka muszkatołowa na końcu gotowania - posypać i wymieszać warzywa.
Pozostałe przyprawy (oprócz soli) - z nich zrobić masalę tzn. podsmażyć je na rozgrzanym oleju, a potem dodać warzywa. Podrawiam
~Ania 2012-04-02 15:15:52.46

Hyhy, zgadza się, o pomidorach zapomnieliśmy. Znowu ;)
patrycccja 2011-04-16 10:18:02.054

Na zdjęciu chyba wspomniana wersja bez pomidorów? Ja robiłam z pomidorami, ale spróbowałam przed dodaniem i też było super, a może nawet i lepsze. Następnym razem spróbuję taką wersję :)
sunflower_ren 2011-04-15 08:21:22.147

brzmi pysznie ale to niestety nie dieta weganska,jezeli z maslem ja uzylam hemp oil i wyszlo wspaniale
~aga 2011-04-01 03:43:33.404

Mmmmm! Wyszło mistrzowskie! :D I to pomimo tego, że zapomnieliśmy o pomidorach... Dodaliśmy za to odrobinę garam masali, tak dla charakteru a nie faktycznej ostrości. Z ryżem, pomidorowo-pieczarkowym sosem i bardzo aromatycznym chutneyem - marzenie... Polecam :)
patrycccja 2010-07-02 16:32:51.093

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas