7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Małe tarty (tartaletki) z naturalnym jogurtem sojowym i jagodami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zrobiłam dzisiaj ciasto w formie do tarty. Na jedno jabłko wykorzystałam jedną szklankę mąki pełnoziarnistej i 1/4 białej. Ciasto łatwo się wyrabiało, łatwo się wałkowało i łatwo się wykrawało. Prezentuje się bardzo ładnie. Oczywiście, nie smakuje jak kruche na tłuszczu - jest chrupiące, twarde, nie da się jeść go widelcem. Ale według mnie bardzo smaczne :)
~Agata 2012-06-30 18:57:05.668


O rety, totalna porażka... Ciasto było niesamowicie lepkie, ciągnące, nie do rozwałkowania - w sumie logiczne, bo właśnie tak zachowuje się mąka z wodą. Choć myślałam, że mus jabłkowy da jednak trochę inny efekt. Po upieczeniu wyszło coś, co zupełnie nie przypominało tartaletek ze zdjęcia - mocno wyrosło i wyglądało bardziej jak muffiny ;) Do tego było bardzo zwięzłe, a smakowało jak pieczywo z posmakiem jabłkowym :/ Beztłuszczowe eksperymenty zostawię jednak innym, a sama zostanę przy kruchym spodzie, do którego tłuszcz jest konieczny.
patrycccja 2012-06-12 23:15:04.465

maxi, troszke wyplywa dlatego lepiej uzyc gestego jogurtu. ja dalam mrozone jagody poniewaz tutaj swieze sa za drogie, a mrozone mozna uzywac nawet w zimie. mozesz uzyc swiezych jezeli masz pod reka.
vegAnka007 2010-01-06 09:55:19.382

Czy ten jogurt nie wypływa z tartaletek podczas jedzenia? I czemu jagody mrożone a nie świeże?
~maxi 2009-07-30 12:00:25.35

no pewnie ze moze. mozesz dodac co chcesz to tych tart, np konfitury, lub jablka i inne owoce.
vegAnka007 2009-05-12 15:14:02.938

przepis ciekawy ... może być zwykły gęsty jogurt
Olenika92 2009-05-09 10:25:54.163

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas