7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ravioli ze szpinakiem, czyli włoskie, kwadratowe pierożki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ilono, polecam przepis na ciasto do pierogów z naszej strony: puszka.pl/przepis/5813-pierogi_ruskie_praktycznie_bez_wyrabiania-precyzyjne_proporcje.html

Jest rewelacyjne
Natka 2011-02-10 09:42:53.595

No i powiem Wam, ze ciasto wyszło mi bardzo twarde, i może szpinaku by starczyło gdybym nie podjadała przy wyrabianiu ciasta :)
Zdjęcia zrobiłam, ale że nie umiem lepić to nie pokażę, tym razem :) Ponieważ mam zamiar robić jeszcze raz.
Tylko, że chciałabym by ciasto wyszło cieńsze, więc wtedy więcej szpinaku.
Pozdrawiam.
~Ilona 2011-02-07 20:53:03.761

Właśnie próbuję robić ravioli :) Jadłam je raz, jeden, jedyny we Włoszech i zjadłam kilka dokładek,takie pyszne było!
Mam nadzieję, że uda mi się odtworzyć ten sam smak.
A, szkoda, że nie napisałaś ile szpinaku na tyle ciasta, ale kupiłam paczkę 450g, mam nadzieję,że nie braknie.Później dam znać jak wyszło.
~Ilona 2011-02-07 12:43:33.016

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas