7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pieczarki w sosie własnym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Zamiast śmietany - śmietana z pestek słonecznika + por + koperek i do kopytek lub makaranu WYŚMIENITY!
Kociabanda 2016-02-07 15:52:42.842


zrobiłam ostatnio, ale nie dodałam soku z cytryny, cebuli i czosnku (bo przepis dopiero teraz obczaiłam), a i śmietanę miałam mniej tłustą. doprawiłam odrobiną sosu sojowego i pieprzem. pyszne, podałam do kotlecików, kaszy gryczanej i surówki.
majczi 2015-06-14 09:53:50.21

Polecam zamienić oliwkę na masło. Może to być szczególnie istotne, kiedy nie serwujemy sosu od razu. W sosach smietanowych oliwka czy też olej lubi się oddzielać, a z masłem nie ma takiego problemu. Jest też sposób na taką oddzieloną oliwkę - trzeba po prostu dolać trochę smietanki i zagotować, często mieszając.
ryfka 2013-01-23 10:03:19.111

W opisie przepisu masz propozycje: "Bardzo dobre do chleba, kopytek albo jako dodatek do ziemniaków i surówki. W restauracji, z której wzięty jest przepis, podaje się je do chleba z dodatkiem chilli". Do ryżu i kaszy, np. gryczanej lub jęczmiennej, na pewno też pasuje + do tego surówka.
patrycccja 2012-06-02 12:49:54.356

MUSZĘ PRZYZNAĆ ŻE SMACZNE JEST ALE ZA BARDZO NIEWIEM Z CZYM MOŻNA TO PODAĆ. DORADŻCIE COŚ:)
~GOSIA 2012-06-01 13:07:49.8

Powinno być: gotować (już bez pokrywki) aż sos zgęstnieje. To jest redukowanie, odparowanie czy jak tam kto woli. Może się tez okazać, że już wcześniej było gęste więc "ostrożnie z ogniem" :)
~AmaTor 2012-03-16 20:11:02.83

Przepis jest rewelacyjny i jakże prosty. Od kiedy go zrobiłam po raz pierwszy, mój Mąż kocha mnie jakby bardziej;)Dziekuję.
pendzlowa 2011-12-18 00:22:59.767

Duszenie oznacza obecność płynu a nie pokrywki :) Żeby jednak nie było wątpliwości, to zgodnie z waszą sugestią dopisałam tę uwagę w przepisie.
admin 2011-09-07 16:50:47.613

mi tez duszenie kojarzy sie z "pod przykryciem", zwlaszcza, ze wczesniej w przepisie jest tak napisane. Moze dla mniej wprawnych kucharzy przydaloby sie zaznaczyc, ze 2 faza juz bez przykrywki.
~ksz 2011-09-07 16:20:45.987

Nie wiem dlaczego według ciebie jest tu sugestia użycia pokrywki, ale jak sama zauważyłaś pokrywka wręcz nie może być użyta, bo woda nie odparuje, a co za tym idzie sos nie zgęstnieje. Ja po prostu dolewam śmietanki, kiedy pieczarki są już miękkie, trzymam wszystko na ostrym gazie, często mieszam, a sos po chwili sam gęstnieje. Zawsze wychodzi :) Pozdrawiam.
ryfka 2011-09-07 15:25:20.355

Ryfko- napisałaś "Dusić, aż sos zgęstnieje", co sugeruje użycie pokrywki a z pokrywką nie ma jak woda odparować. może to był problem Lagatty? :)
ps. wkrótce wypróbuję:)
MEDeah 2011-09-07 14:42:43.804

Nie mam pojęcia, dlaczego sos nie chciał ci zgęstnieć. Zwykle nie ma z tym żadnego problemu, sos gęstnieje dość szybko. Może powinnaś zwiększyć gaz? Bo można też na dużym, tylko wtedy trzeba częściej mieszać, żeby oliwka się nie oddzieliła.
ryfka 2011-05-28 11:16:09.903

Ile czasu należy dusić? Mi niestety sos nie chciał zgęstnieć :/
lagatta 2011-04-10 17:30:57.245

i śmietana 12%;P
ana 2010-06-01 11:57:59.001

soli praktycznie nie używam, i tutaj bez soli wyszło smaczne!:)
ana 2010-06-01 11:57:24.801

Zrobiliśmy razem z tofu, wyszło bardzo dobre:)
sunflower_ren 2010-05-17 15:15:09.638

Zdarzyło mi się parę razy jesć ten chleb. Cały miąższ ma pomarańczowy kolor, a w srodku są miękkie kawałki chilli.
ryfka 2010-03-23 19:41:04.058

Zaciekawił mnie chleb z chili. Czy to były płatki chili w pieczywie, czy jako posypka? A może jeszcze inaczej?
lolituma 2010-03-17 02:12:41.39

Pieczarki wspaniałe!! Dziękuję za przepis :) U nas z ryżem i buraczkami. Pyyychota!
miciuchowa 2010-03-16 22:20:39.169

bardzo dobry sos;) ale brakowalo mi tu koperku i zorbilam nie z 2 a trzech zabkow czosnku;) mniam mniam :D
~Silverka 2010-02-20 12:34:20.424

robię bez soku z cytryn, ale z zasmażką z mleka i mąki:)
wygląda jak na zdjęciu :D i smakuje fantastycznie :D
Magda-Andrzej 2010-01-09 19:36:20.073

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas