7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Smarowidło daktylowe / słód daktylowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zastanawiam sie czy po kilkudniowym moczeniu nie byloby tego samego papkowatego efektu :) ale ja i tak zwykle uzywam do slodzenia wypiekow, wiec bez roznicy chyba czy juz raz obgotowane czy nie
efedrina 2013-02-19 09:55:16.055

Efedrina, może to kwestia ledwo zipiącej wówczas maszynki, tzn. blendera ;) Najpierw w ogóle robiłam to taką końcówką od robota, to dopiero ciężko szło! Z nowym blenderem faktycznie idzie lepiej, ale i tak nigdy ich nie gotuję, tylko namaczam :)
Luna7 2013-02-18 10:12:44.834

Luna7, no co ty, gotowane daktyle sa miękkie niczym papka, czym je miksowałaś, że sprawiło Ci to problem?
efedrina 2013-02-17 23:26:30.195

Do chleba bałabym się użyć, daktyle są aż za słodkie ;) Ale do ciasta lubię dodać, zwłaszcza, gdy się nie kłóci z zamysłem (czasem chodzi o wygląd i potrzebne jest jasne ciasto) :)
I ja nie gotuję daktyli, przeważnie tylko namaczam na parę godzin, więc wychodzi raw ;) Tylko jednak ciężko się miksuje, ale to dotyczy zarówno gotowanych, jak i namaczanych, przetestowane :)
Luna7 2012-05-02 08:26:21.9

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas