7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupka pomidorowa z cukinią i szpinakiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Świetny pomysł z dodaniem cukinii i szpinaku (użyłam mrożonego), ale zostanę przy swoim sposobie gotowania pomidorówki - łatwiej mi wtedy o właściwy smak i dobre doprawienie :) Przede wszystkim własny bulion w wersji podstawowej lub ekspresowej (*), pomidory przed dodaniem lekko miksuję lub używam domowego przecieru, a makaron gotuję oddzielnie (dodany do zupy zagęści ją, ale ja wolę tradycyjnie). Z przypraw czosnek i gałka są super, ale suszona cebula, koperek i zioła prow. to nie moja bajka. Wolę świeżą lub mrożoną bazylię (**) + pieprz ziołowy i czarny + ew. odrobina chili. Ogólnie jednak z czystym sumieniem polecam tą wersję pomidorówki :)
(*) puszka.pl/przepis/6165-domowy_bulion_krok_po_kroku-sekret_smaku_twoich_zup.html
lub puszka.pl/przepis/6167-domowy_bulion_krok_po_kroku-wersja_ekspresowa.html
(**) puszka.pl/przepis/3114-mrozone_kostki_ziolowe_lub_czosnkowe_na_zime_.html
patrycccja 2012-12-05 15:15:15.295

Świetna zupa :)
agnmid 2012-12-03 23:53:59.61

przyjemnie gładka w smaku. ale następnym razem z dodaniem pomidorów nie będę czekać, aż cukinia zmięknie bo teraz nie zdążyły się rozgotować
navia 2011-08-20 20:51:04.159

Smaczna, lekka zupka, po przestudzeniu w sam raz na letni obiad. Zamiast kostki użyłam włoszczyzny, do tego świeże pomidory i razowy makaron.
xxl 2010-07-17 15:05:34.224

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas