7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pyszny,robię go już drugi raz,goście zachwyceni.
~Roma 2016-12-09 11:00:11.262

Rewelacyjny! Jutro robię ponownie.
aniolec 2015-12-21 22:39:25.669


super-zarówno na ciepło jak ina zimno.
kow 2015-10-11 19:49:34.456

Fajna potrawa,ale po co nazywać ją bigosem bez kapusty?
zochna 2015-05-20 18:01:53.724

Przepyszny! Co chwilę podchodzę i podjadam. :-)
Dodałam liście laurowe i sporą garść suszonych grzybów.
W pewnością wrócę do tego przepisu nie raz.
aniolec 2015-05-18 17:42:46.094


Bardzo dobra potrawa. Polecam
woman76 2015-05-10 18:25:56.52

RE -WE -LA -CJA :)
cekJacekJa 2014-10-01 16:42:41.563


fenomenalne !
zyberka 2014-09-23 16:56:58.599

Wykorzystałam mojego Brauna z dużymi otworami i praca prościutka... Przepis znalazłam w moim schowku na puszka.pl. Widocznie już kiedyś miałam go zamiar wypróbować. Bardzo dobry bigos z ziemniakami zrobiłam, ale ciut, wręcz bardzo duży ciut za ostry mi wyszedł.
Dana 2014-03-31 16:39:14.651

Polecam!Tylko sporo koncentratu dodajcie oraz z jednego,dwa ogórki więcej żeby bigos miał kwaskowy smaczek bardziej ;)
Pan Ładny 2014-02-08 14:58:56.748


Rewelacja!
Nula 2013-12-23 21:49:20.148

Bardzo dobry:) Jesienią zrobiłam ogórki po meksykańsku z połowy porcji, ale zapomniałam i papryczki chili dałam, jak dla całej porcji i ..wyszedł lekki ogień. Postanowiłam w tym przepisie wykorzystać ogórki co, do których chętnych jest niezbyt wielu ;)
Wg. mnie wychodzi tego bigosu jak dla 6 osób, dlatego część zamknęłam w słoiki.
Natka 2013-04-20 14:18:51.255

Wyszło pysznie, następnym razem dodam trochę mniej ogórków kiszonych.Dziękuję za pyszny przepis!!!!
kasik1973 2013-01-22 14:53:40.693


Dobre! Starłam tylko marchewkę, żeby imitowała kapuścianą breję, ale następnym razem zetrę także ogórki, żeby efekt był lepszy i warzywa lepiej zmieszały się ze sobą. Smaczne i tanie, jedzenia na dwa dni (dla dwóch osób), tylko do krojenia i tarcia warto zaangażować drugą osobę, bo robota jest trochę męcząca :P

Następnym razem zrobię z ziemniaczkami i tak się zastanawiam - lepiej podać je obok czy wrzucić do bigosu i podać razem (czy wtedy nie zepsuje to efektu, jeśli wyjdzie bigoso-gulasz-nie-wiadomo-co)?
Muzo Natchniuzo 2013-01-05 15:07:20.896

Ja też spróbuję. Koniecznie. Podzielę się opinią :)
kropkaaga 2013-01-02 23:39:37.879

Pyyyyszny, nie wiedziałam że taki dobry bigos będę umiała zrobić ;)
MrAdelinek 2012-08-30 22:12:59.457

To mnie kręci! Muszę wypróbować!
Dana 2012-07-09 07:14:39.022


Pycha, pycha, pycha!
mimikra87 2012-07-07 20:17:40.853


Szybki, prosty "bigosik". Smakuje niemal jak prawdziwy. Następnym razem dodam suszone grzybki i już ciężko będzie odróżnić :)
nechebet 2012-04-27 09:00:29.392


Proste i pyszne, dodatkowo można modyfikować wg własnego gustu smakowego. High five !
Igor 2012-03-17 12:36:46.204

Super przepis zwłaszcza że niezbyt mogę jeść kapustę to wprost przepis dla mnie :)
agnmid 2012-02-28 15:28:42.541

pycha, ja dodaje jeszcze lisc laurowy, ziele i suszone grzybki, lepszy od prawdziwego:)
~martulkaq 2012-02-03 18:34:29.523

Przepis rewelacyjny !!!!! Ja dodałam jeszcze parę suszonych grzybów i wlałam trochę wody z ogórków bo wolę bardziej wilgotną wersję. :)
donwie 2012-01-12 19:06:36.273


Super przepis!
karolajnaa 2011-11-11 16:15:41.293

Intrygujący jest ten przepis, wkrótce wypróbuje.
Natka 2011-10-11 11:36:46.031


jak dla mnie w ogóle nie czuć braku mięsa, bigos wyszedł wyśmienity. do smaku dodaliśmy jeszcze majeranku
krzemian 2011-10-11 02:28:32.867

Pyszny! Po prostu genialny:D Robiłam już kilka razy, jest to jeden z moich ulubionych przepisów :)
sunflower_ren 2011-04-30 14:42:08.211

fajny przepis, danko wydaje się być pyszne, będę próbowała
~PASIA 2011-03-17 00:04:46.318

kobity.! uratowałyście mnie pomysłem na dzsiejszy obiad.!

bigosik + pieczone kartofelki z ziołami = najedzony i zadowolony brzuch mego mężczyzny.

zaraz lecę do sklepu i zabieram się do gotowania :)
wybitna 2011-01-15 12:18:18.276

Po prostu PYCHOZJA!!! :) Dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie, zeby był bardziej zbliżony do prawdziwego bigosu.
~bura 2010-12-16 13:55:55.444

super dobre, dnia następnego dorzuciłam grzybów z lasu do gara i było jeszcze lepsze:)
juuu 2010-12-11 13:55:43.275

Wyśmienite:) danie wywołało we mnie łakomstwo, co się (na szczęście) rzadko zdarza. Na tarce starłam tylko ogórki, bo marchewki i pieczarek mi się nie chciało - choć starkowana marchew pewnie byłaby lepsza niż pokrojona w nieduże kawałki.
jazgottt 2010-11-13 12:51:31.712

Użyłam do tego moich średnio udanych ogórków kiszonych i to był mój błąd. Zdecydowanie lepiej by smakowało z takimi dobrze doprawionymi itd. Po za tym wyszło bardzo smaczne. :)
Irokezik91 2010-11-08 10:44:11.629

Cos niesamowitego. Zrobilam raz-nie minela godzina jak garnek zostal calkowicie oprozniony:) Dodaje jednak jeszcze troche soku z ogorkow bo lubie bardziej kwasne potrawy. Nawet moj miesozerny J. jest nim zachwycony.
dak0ta 2010-09-14 13:32:41.508

Wow, to jest... genialne! Widziałam na wegedzieciaku, że sporo ludzi chwaliło, ale i tak nie spodziewałam się takich pyszności :) Tym bardziej ze połączenie składników jest dosyć... oryginalne. A tu niespodzianka! Kwaśny smak ogórków genialnie łączy się ze słodyczą marchewki i cebuli oraz z aromatem pieczarek.

Nie ścierałam warzyw na tarce, bo chciałam mieć konkretniejszą konsystencję. Cebule po przekrojeniu posiekałam w cienkie paski, resztę w plasterki, przy czym marchewkę dość cienko (a i tak na patelnię trafiła jako pierwsza). Same przygotowania zajęły mi ok. pół godz., bo warzyw jest jednak dużo, ale zdecydowanie było warto :D Do tego 2 kopiaste łyżeczki koncentratu, sól, pieprz i palce lizać! :)
patrycccja 2010-01-06 16:17:33.508

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas