7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Marynowane rzodkiewki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

@ Marta, takie rzodkiewki raczej długo nie postoją, bo zalewy mało, ale widziałam inny przepis na marynowane rzodkiewki na zimę, jeszcze nie próbowałam, ale pewnie też dobre: nienazarty.blog.pl/?p=1747
Jeśli ktoś ma mało ostre rzodkiewki, to polecam potrzymać w zalewie dłużej, żeby nabrały ostrości, moje po 5 dniach były lepsze.
ryfka 2015-07-23 22:13:53.621


Bardzo smaczna marynata i to nie tylko do rzodkiewek. Daje radę nawet parchatym kalarepom. :) Myślę o użyciu jej do innych chrupkich warzyw. Marchewki np. by dobrze pasowały.
drevni_kocur 2015-01-03 23:09:56.851


Super
Nicola 2014-06-14 11:37:58.486

Użyłam sosu sojowego ciemnego i octu ryżowego. Soli nie dodawałam. Zrobiłam z 2 pęczków trochę podwiędniętych, ale ostrych rzodkiewek. Wstawiłam na noc do lodówki i były rewelacyjne do kanapek na śniadanie i do sałatki do pracy (pokroiłam je w ćwiartki).
Smaki w marynacie świetnie się mieszają. Użyłam ją powtórnie do zamarynowania tofu (siedzi teraz w lodówce, będzie grillowane na obiadokolację).
Zrobię jutro większą ilość. Ciekawe jak długo takie rzodkiewki mogą stać i czy można je jakoś zapasteryzować na zimę?
~Marta 2014-05-22 11:04:24.917

Ja używałam i było ok. A jeszcze później stała się bazą do zupy fasolowo-pomidorowej ;)
Luna7 2013-06-15 13:40:52.037

Najlepsze rzodkiewki ever!
Myślicie, że mogę użyć marynaty drugi raz?
~jvlia 2013-06-13 21:53:53.894


rewelacyjne!

a z pozostałego sosiku zrobiłam kolejną sałatkę na szybko z kapusty pekińskiej i pomidorów.
aberracja 2013-06-09 20:00:17.412

Dobre, dobre!
Luna7 2013-05-22 18:57:14.146

Nie no, zakochałam się w tej marynacie :D Z jej powodu częściej jadam rzodkiewki ;) Wspaniały aromat.
patrycccja 2009-10-14 17:32:36.395

ja je robię od kilku lat co roku w sezonie
cieszę się, że smakują i innym
~margot 2009-09-26 16:28:46.621

To ja dodam od siebie, że następnego dnia rzodkiewki jeszcze nie tracą na ostrości, ale po dwóch dniach stają się znacznie łagodniejsze. Bardzo mi się to podoba bo lubię tylko łagodne :)
patrycccja 2009-09-26 12:29:01.625

Rzodkiewki wyszly przepyszne. Chociaz musze powiedziec, ze dopiero dzisiaj (po 24 godzinach) w pelni docenilam ich smak. Musialy postac. DZIEKUJE za zamieszczenie przepisu!!!
helutka67 2009-09-26 03:16:00.794

Na kanapki to może nie, bo będą uciekać (chyba żeby pokroić je w plasterki), ale do kanapek to jak najbardziej! Jako jarzynka na pewno też by było fajne. Zrobiłam ją właśnie pierwszy raz - ma fajny, orzeźwiający, lekko słonawy smak. Oczywiście czuć też smak samej rzodkiewki i aromat czosnku i imbiru - bardzo fajne połączenie. Im dłużej wyjadam tym chętniej sięgam po kolejną ;)
Miałam tylko biały ocet balsamiczny, delikatny i dość słodki w smaku, więc dałam jeszcze odrobinę soku z cytryny.
patrycccja 2009-09-24 12:30:02.022

Ciekawy przepis. Jak je uzywac? Jako "jarzynke" to obiadu? Czy na kanapki?
helutka67 2009-09-23 22:20:20.225

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas