7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Papryka z cebulą - słodko-kwaśna sałatka do słoików

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

I mnie zostało sporo sosu a zrobiłem z niego sos z czili i papryki po zblendowaniu i zredukowanie w słoiki.
~Qubba1982 2019-08-20 18:55:52.668

Dopiszę, że ten nadmiar zalewy zużyłam do buraków (upieczone, obrane ze skórki i starte na tarce). Wyszła przepyszna sałatka. Słoiki z burakami pasteryzowałam 15 minut, bo mam z nimi nienajlepsze doświadczenia, kiedyś mi się popsuły, niepasteryzowane właśnie. Sałatka buraczana wyszła przepyszna. W przyszłym roku spróbuję zrobić miks: buraki, papryka, cebula razem. Zobaczymy co wyjdzie.
~Marta 2014-10-11 16:13:04.048

Właśnie przełożyłam do słoików. Pachnie bardzo ładnie. Ja tak jak Patrycja redukuję cukier gdzie się da (dałam 3/4 szklanki), a tutaj jest też dużo octu (ja dałam biały winny).
Wyszła mi tylko ogromna ilość tej zalewy i nie wiem co zrobić z pozostałością. Naprawdę gdybym miała całą wlewać to w słoikach miałabym zupę. Myślę, że ilość wody można zredukować o połowę. CZY KTOŚ MA JAKIEŚ POMYSŁY NA CO MOGĘ ZUŻYĆ RESZTĘ ZALEWY? Szkoda mi ją wylewać.
Acha, ta sałatka nadaje się do pakowania w mniejsze albo węższe słoiki, bo papryka jest drobno pokrojona i giętka.
~Marta 2014-08-16 00:03:34.677

dzis ja bede ją robic bo braklo mi duzych sloikow na marynowaną papryke i trzeba cos wymyslec w małe słoiczki :D no zobaczymyyyy co to za wynalazek :D
~Małgosia 2012-08-14 12:10:37.034

Po paru miesiącach warzywa nie są na pewno chrupiące, ale są w porządku - w końcu to nie surówka ;) Naprawdę mi ta sałatka posmakowała, myślę że będę do niej wracać. Nadal jednak będę ostro redukować cukier - 3/4 szkl. to na pewno nie jest za mało :)
patrycccja 2011-01-09 22:45:00.854

Aha, wyszło mi 10 słoików po 300 ml (dżemówek) i 1 taki malutki.
patrycccja 2010-09-11 20:04:40.349

No dobra, zrobiłam i po spróbowaniu nam smakuje :D Mam nadzieję, że po paru miesiącach zachowa jędrność i w ogóle :) Użyłam octu jabłkowego, dodałam 1 listek, 2 ziela i 6 goździków, a do tego połowę "dawki" cukru (czyli 3/4 szkl.) - po spróbowaniu zalewy uznałam, że więcej cukru nie trzeba. Przypraw też w sam raz, ale jak ktoś ludzi bardziej aromatyczne, to można więcej.
patrycccja 2010-09-11 19:58:27.113

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas