7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Nam się udało zrobić te klopsiki, ale fakt, że czuć mąkę po ugotowaniu. Poza tym moim zdaniem za dużo jest szpinaku w stosunku do twarogu. Następnym razem spróbujemy dać może w stosunku 1:1 a nie 1:2.
sunflower_ren 2010-04-13 20:30:03.416

Nic już nie naprawi zmarnowanego obiadu ani nie cofnie nerwów, ale polecam w takim razie puszka.pl/przepis/4753-tofu_kulki_ze_szpinakiem.html - robi się prościutko, ulepionych kulek nie trzeba nawet gotować! :o Mimo to bardzo ładnie się trzymają. I bardzo dobrze smakują :D Niedługo wrzucę zdjęcie.
patrycccja 2010-04-13 19:59:27.15

Nie wiem, w jaki sposób udało ci się uformować z tej masy kuleczki, ale dla mnie było to niewykonalne, mimo dodania mąki, zarodków, kaszy manny i białka... Powstała breja, która w wodzie rozpadała się. Masa szpinakowa nie nadawała się też do zjedzenia jako dodatek do obiadu, bo nawet po zagotowaniu było czuć mąkę. Dodam, że przygotowując szpinak odparowałam go dokładnie. Wnioskując ze zdjęcia, w jakis sposób jest to możliwe, jednak dla mnie nieosiągalne. Może powinnas bardziej sprecyzować przepis, bo zdanie "Wszystkie składniki mieszamy razem i formujemy klopsiki" jest raczej mało dokładne...
ryfka 2010-04-13 18:54:39.977

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas