7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Drożdżówka z rodzynkami i przekrętem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

1. drożdże leiej rosną na mleku niż na wodzie
2. ciasto robione na wodzie jest bardziej chrupiące, a na mleku bardziej miękkie, co w przpadku drożdżowego jest dosyć istotne.
3. myślę, że to nie musi byc mleko sojowe, nada się większość mlek roślinnych domowej roboty ( puszka.pl/do/search;jsessionid=10F157C35B3860A1C99B248556733EEC?searchText=mleko&dietId=7&elemId=11 )
efedrina 2014-01-29 12:24:56.054

A konieczne jest mleko sojowe? Nie wyjdzie na samej wodzie?
~Paulina 2014-01-29 09:33:27.343


Znakomity smak. Polecam :)

Dana 2013-11-14 13:26:59.252

Pewnie! Można nawet bez formy - zrobić jeden duży "krążek", wyłożyć na papier do pieczenia tak, żeby złączenie ciasta wylądowało pod spodem. Zostawić do wyrośnięcia i upiec. Jak bochenek chleba ;) Tak też już robiliśmy.
patrycccja 2013-11-13 13:33:01.873

a można upiec w jednej dużej formie? :)
~aliisanka 2013-11-12 20:42:24.937

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas