7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pizza - najprostsza, najszybsza, najtańsza z możliwych

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Wczoraj zrobiłam po raz pierwszy. Ciasto wyszło idealne - zarówno przy wyrabianiu, jak i po upieczeniu. Nie za cienkie, nie za grube, puszyste, a zarazem chrupiące. Cała pizza też pyszna, zniknęła w 1 dzień, więc następnego dnia trzeba było zrobić drugą :) z tego samego przepisu
~jump 2016-11-05 23:12:27.886

Niestety moja smakowała jak ciasto francuskie z warzywami.
Wanieczek 2016-03-29 13:58:24.034

Uwielbiam tą pizzę :)
DamianKeska 2016-01-02 18:15:10.328

Pyszna! Wyszła za pierwszym razem! Z serem wegańskim :-)
kleee 2015-12-29 19:29:08.739

super przepis brawoooo :)
~anonik 2015-12-29 12:02:27.133

Witam! Do zrobienia tej pizzy podchodziłam 2 razy - za pierwszym razem kompletnie mi nie wyszła, za drugim została okrzyknięta najlepszą pizzą świata. Przy drugiej wprowadziłam pewne modyfikacje do przepisu, które wyszły na plus, czyli:
1. Zaczyn rozrobiłam z gorącą wodą (taką trochę parzącą w palce), bo przy ciepłej drożdże nie chciały rosnąć; może dlatego, że były prosto z lodówki, ale faktem jest, że z tą gorącą wodą wyrosły idealnie.
2. W ciepłe miejsce odstawiłam na godzinę - dla pewności - i ciasto pięknie potroiło swoją objętość.
3. Najważniejsze - piekłam 8-9 MINUT w 250 STOPNIACH. Gdy podążałam za przepisem, pizza od spodu była całkiem czarna, zbyt chrupka, a górne składniki się przyjarały. W tak krótkim czasie - nawet przy tak wysokiej temperaturze - składniki nie zdążą się spalić, za to ciasto fajnie wyrośnie, zyskując chrupką skórkę i miękkie, drożdżowe wnętrze.
Moja pizza była była z oliwkami, pomidorkami i cebulą. Papryka i pieczarki podane w przepisie faktycznie powinny być poddane obróbce termicznej, ale wydaje mi się, że przy wyższej temperaturze i tak by się "upiekły", a aż 20 minut nie jest potrzebne.
TO jest oczywiście tylko moje zdanie. Autorce przepisu bardzo bardzo bardzo za niego dziękuję, bo do tej pory nigdy nie wyszła mi tak smaczna pizza :) Ciasto przepyszne, a sos pomidorowy nieziemski. Pozdrawiam serdecznie!
~Magda 2015-12-15 09:12:23.096

Ciasto totalnie nieudane. Porazka... :(
~GRRR 2015-10-10 19:16:07.438

Jejku jaka pyszna :) Mmmm miękka :) Polecam
~Aniaa 2015-10-05 20:22:49.732

Jejku jaka pyszna :) Mmmm miękka :) Polecam
~Aniaa 2015-10-05 20:22:47.717

Najlepsza rzecz, jaka mnie dziś spotkała ~Julie 2015-08-19 17:43:34.139

Moja pierwsza pizza w zyciu!! idealna. Dzięki
~Aneta 2015-02-03 16:32:25.393

Super przepis:) dzieki
~Anonim 2015-01-31 19:04:25.659


Wyszła boska - dziękuję za przepis :)
czemutotak 2015-01-20 19:58:03.039


Wystarczy jedno słowo - pyszotka :) Polecam na talerzu polać jeszcze oliwą :) Niedługo spróbuję jeszcze z czarnymi oliwkami ;)
ankaria 2015-01-11 16:34:15.611


jadłem, jem i będę jadł :D
Maktare 2014-09-04 19:16:56.214

Ta pizza jest po prostu świetna :) Dzięki za przepis.
moni 2013-08-25 11:18:08.755

ciasto w pytkę ;) polecam z szpinakiem z oliwa z czosnkiem po prostu mega ;)
~Łosiu 2013-05-02 14:14:14.984

@ agnmid, tru - Ja uwielbiam tłuste ciasto na pizzę, szczególnie jak się da zamiast oleju oliwę z oliwek (tak jak się powinno robić, ja podałam wersję ekonomiczną :P). Takie bez oleju jest zupełnie inne w smaku i teksturze. Jak ktoś dba o niską zawartość tłuszczu w diecie, to faktycznie przepis nie dla niego :D
amanii 2013-04-07 17:40:10.007

Ja robiąc ciasto wogóle nie daje oleju tylko mąka woda drożdże i kapke soli i wychodzi bardzo smaczne :)
agnmid 2012-12-08 16:38:29.623

Oleju chyba trochę za dużo. Łyżka, dwie, trzy.. ale najlepiej gdyby tego oleju w ogóle tam nie było, ale to wymagało by dużej wprawy. Zmodyfikowałbym ten przepis na "oleju na tyle mało na ile uda ci się uniknąć zakalca od soków puszczanych z warzyw".
~tru 2012-12-08 16:32:38.92

wszystko wyszło superancko, szybko, łatwo i przyjemnie!
~gosiałke 2012-12-06 22:40:57.873

pizza wyszła smaczna i bardzo syta,rzeczywiście ciasto pierwsza klasa:-)
Midsummer_Night 2012-09-02 19:33:40.667


ciasto wyszło przepyszne, nawet po zamianie mąki pszennej na razową! dziękuje za przepis :)
kaia 2012-06-02 15:36:46.556

Pyszne ciasto! bardzo łatwe w przygotowaniu nawet dla niedoświadczonych ;-)ja zrobiłam na cienkim cieście z kukurydzą, papryką i posypałam mozarellą-pycha!
minimonster 2012-04-01 08:30:05.51


super pizza! ciasto jest po prostu przepyszne! i chyba nie może się nie udać. :)
hala 2012-02-18 00:36:24.312

ja nie polecam sosu na bazie kupnych przecierów pomidorowych - one zawsze smakują sztucznie i zupełnie nie jak pomidory.
~gigs 2012-02-12 19:25:43.957

Ciasto wychodzi absolutnie fantastyczne, świetne w smaku i chrupiące, duża ilość sosu nadaje pizzy "tego czegoś", a jeśli chodzi o dodatki, to czegokolwiek byśmy tam nie położyli to i tak wychodzi znakomita .
Muzo Natchniuzo 2012-02-12 13:24:53.286


Przepyszna pizza! Ogólnie zawsze wolałam pizze na cienkim spodzie, ale ten spód, mimo, że gruby, jest chrupiący i pyszny. Ja do swojej dodałam pieczarki, paprykę, kapary, oliwki, ser wegański i kawałeczki sojowe (takie suche paczkowane, jakby mięsko), ale tak naprawdę zamienniki sera ani mięsa nie są w tej pizzy konieczne, bez nich też będzie super! Polecam
niesia12 2011-12-12 19:32:17.618

mmm Majczi, pycha! <3
~dino 2011-10-24 21:29:13.569

Pyszna pizza, a zwłaszcza ciasto :)
Dee 2011-10-19 10:41:37.218


Bardzo dobra pizza. Polecam! :)
Nula 2011-10-09 16:12:30.667


SUPER !! <3
izie147 2011-10-08 12:25:28.075


bardzo, bardzo smaczne ciasto i szybko się robi :) sos jednak wzbogaciłam o świeże pomidory, wszystko ładnie na patelni się poddusiło, mniam :)
Daiana 2011-08-07 00:36:40.705

potwierdzam - pizza przepyszna :) lubię testować nowe przepisy na ciasto a do tego na pewno jeszcze nie raz wrócę. dodałam trochę mąki razowej, ciasto wyrabia się genialnie przez dużą ilość oleju. dobrze wyrosło, chrupiące od spodu i miękkie w środku - tak jak lubię :). polecam z tym sosem: puszka.pl/przepis/5914-sos_czosnkowy_na_bazie_tofu.html
majczi 2011-06-30 12:59:28.584

Fajny przepis:) Dosyć łatwy, ciasto ładnie wyrasta:)
~Silverka 2011-03-04 15:22:06.155


Bardzo dobra pizza, szybko się robi - nawet nie trzeba odstawiać, żeby ciasto urosło - i tak rośnie w piecu.
tasak 2011-02-28 18:16:25.577

Bardzo dobry, łatwy i szybki przepis na pizz, która smakuje wsyzstkim, polecam gorąco.
Lupi_47 2011-02-20 01:40:20.978

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas