7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pizza - najprostsza, najszybsza, najtańsza z możliwych

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Chciałam tylko napisać, że zrobiłam już kilkanaście udanych pizz z tego przepisu, więc bardzo dziękuję autorce :) Zawsze robię z połowy składników. I zazwyczaj muszę kombinować z dodawaniem mąki albo wody, bo pierwsza konsystencja rzadko wychodzi idealnie, zastanawiam się od czego to zależy, chyba od rodzaju mąki i wilgotności powietrza :-)
~Dorota 2018-03-17 19:27:45.215

Robiłam ją już ze 20 razy. Nie wiem czemu do tej pory nie dałam komentarza... najlepszy przepis na ciasto do pizzy. Wychodzi za każdym razem, ciasto jest puszyste, idealnie wyrośnięte (nie za grube, nie za cienkie). Ale jak czasem wyjdzie grubsze, to i tak super, bo samo w sobie jest pyszne (ja przy wyrabianiu ciasta dodaję do niego często odrobinę curry, albo zioła prowansalskie, albo suszony czosnek). Dziękuję za świetny przepis! :)
~Kasia 2018-01-09 20:31:51.942

Wczoraj zrobiłam po raz pierwszy. Ciasto wyszło idealne - zarówno przy wyrabianiu, jak i po upieczeniu. Nie za cienkie, nie za grube, puszyste, a zarazem chrupiące. Cała pizza też pyszna, zniknęła w 1 dzień, więc następnego dnia trzeba było zrobić drugą :) z tego samego przepisu
~jump 2016-11-05 23:12:27.886

Niestety moja smakowała jak ciasto francuskie z warzywami.
Wanieczek 2016-03-29 13:58:24.034

Uwielbiam tą pizzę :)
DamianKeska 2016-01-02 18:15:10.328

Pyszna! Wyszła za pierwszym razem! Z serem wegańskim :-)
kleee 2015-12-29 19:29:08.739

super przepis brawoooo :)
~anonik 2015-12-29 12:02:27.133

Witam! Do zrobienia tej pizzy podchodziłam 2 razy - za pierwszym razem kompletnie mi nie wyszła, za drugim została okrzyknięta najlepszą pizzą świata. Przy drugiej wprowadziłam pewne modyfikacje do przepisu, które wyszły na plus, czyli:
1. Zaczyn rozrobiłam z gorącą wodą (taką trochę parzącą w palce), bo przy ciepłej drożdże nie chciały rosnąć; może dlatego, że były prosto z lodówki, ale faktem jest, że z tą gorącą wodą wyrosły idealnie.
2. W ciepłe miejsce odstawiłam na godzinę - dla pewności - i ciasto pięknie potroiło swoją objętość.
3. Najważniejsze - piekłam 8-9 MINUT w 250 STOPNIACH. Gdy podążałam za przepisem, pizza od spodu była całkiem czarna, zbyt chrupka, a górne składniki się przyjarały. W tak krótkim czasie - nawet przy tak wysokiej temperaturze - składniki nie zdążą się spalić, za to ciasto fajnie wyrośnie, zyskując chrupką skórkę i miękkie, drożdżowe wnętrze.
Moja pizza była była z oliwkami, pomidorkami i cebulą. Papryka i pieczarki podane w przepisie faktycznie powinny być poddane obróbce termicznej, ale wydaje mi się, że przy wyższej temperaturze i tak by się "upiekły", a aż 20 minut nie jest potrzebne.
TO jest oczywiście tylko moje zdanie. Autorce przepisu bardzo bardzo bardzo za niego dziękuję, bo do tej pory nigdy nie wyszła mi tak smaczna pizza :) Ciasto przepyszne, a sos pomidorowy nieziemski. Pozdrawiam serdecznie!
~Magda 2015-12-15 09:12:23.096

Ciasto totalnie nieudane. Porazka... :(
~GRRR 2015-10-10 19:16:07.438

Jejku jaka pyszna :) Mmmm miękka :) Polecam
~Aniaa 2015-10-05 20:22:49.732

Jejku jaka pyszna :) Mmmm miękka :) Polecam
~Aniaa 2015-10-05 20:22:47.717

Najlepsza rzecz, jaka mnie dziś spotkała ~Julie 2015-08-19 17:43:34.139

Moja pierwsza pizza w zyciu!! idealna. Dzięki
~Aneta 2015-02-03 16:32:25.393

Super przepis:) dzieki
~Anonim 2015-01-31 19:04:25.659


Wyszła boska - dziękuję za przepis :)
czemutotak 2015-01-20 19:58:03.039


Wystarczy jedno słowo - pyszotka :) Polecam na talerzu polać jeszcze oliwą :) Niedługo spróbuję jeszcze z czarnymi oliwkami ;)
ankaria 2015-01-11 16:34:15.611


jadłem, jem i będę jadł :D
Maktare 2014-09-04 19:16:56.214

Ta pizza jest po prostu świetna :) Dzięki za przepis.
moni 2013-08-25 11:18:08.755

ciasto w pytkę ;) polecam z szpinakiem z oliwa z czosnkiem po prostu mega ;)
~Łosiu 2013-05-02 14:14:14.984

@ agnmid, tru - Ja uwielbiam tłuste ciasto na pizzę, szczególnie jak się da zamiast oleju oliwę z oliwek (tak jak się powinno robić, ja podałam wersję ekonomiczną :P). Takie bez oleju jest zupełnie inne w smaku i teksturze. Jak ktoś dba o niską zawartość tłuszczu w diecie, to faktycznie przepis nie dla niego :D
amanii 2013-04-07 17:40:10.007

Ja robiąc ciasto wogóle nie daje oleju tylko mąka woda drożdże i kapke soli i wychodzi bardzo smaczne :)
agnmid 2012-12-08 16:38:29.623

Oleju chyba trochę za dużo. Łyżka, dwie, trzy.. ale najlepiej gdyby tego oleju w ogóle tam nie było, ale to wymagało by dużej wprawy. Zmodyfikowałbym ten przepis na "oleju na tyle mało na ile uda ci się uniknąć zakalca od soków puszczanych z warzyw".
~tru 2012-12-08 16:32:38.92

wszystko wyszło superancko, szybko, łatwo i przyjemnie!
~gosiałke 2012-12-06 22:40:57.873

pizza wyszła smaczna i bardzo syta,rzeczywiście ciasto pierwsza klasa:-)
Midsummer_Night 2012-09-02 19:33:40.667


ciasto wyszło przepyszne, nawet po zamianie mąki pszennej na razową! dziękuje za przepis :)
kaia 2012-06-02 15:36:46.556

Pyszne ciasto! bardzo łatwe w przygotowaniu nawet dla niedoświadczonych ;-)ja zrobiłam na cienkim cieście z kukurydzą, papryką i posypałam mozarellą-pycha!
minimonster 2012-04-01 08:30:05.51


super pizza! ciasto jest po prostu przepyszne! i chyba nie może się nie udać. :)
hala 2012-02-18 00:36:24.312

ja nie polecam sosu na bazie kupnych przecierów pomidorowych - one zawsze smakują sztucznie i zupełnie nie jak pomidory.
~gigs 2012-02-12 19:25:43.957

Ciasto wychodzi absolutnie fantastyczne, świetne w smaku i chrupiące, duża ilość sosu nadaje pizzy "tego czegoś", a jeśli chodzi o dodatki, to czegokolwiek byśmy tam nie położyli to i tak wychodzi znakomita .
Muzo Natchniuzo 2012-02-12 13:24:53.286


Przepyszna pizza! Ogólnie zawsze wolałam pizze na cienkim spodzie, ale ten spód, mimo, że gruby, jest chrupiący i pyszny. Ja do swojej dodałam pieczarki, paprykę, kapary, oliwki, ser wegański i kawałeczki sojowe (takie suche paczkowane, jakby mięsko), ale tak naprawdę zamienniki sera ani mięsa nie są w tej pizzy konieczne, bez nich też będzie super! Polecam
niesia12 2011-12-12 19:32:17.618

mmm Majczi, pycha! <3
~dino 2011-10-24 21:29:13.569

Pyszna pizza, a zwłaszcza ciasto :)
Dee 2011-10-19 10:41:37.218


Bardzo dobra pizza. Polecam! :)
Nula 2011-10-09 16:12:30.667


SUPER !! <3
izie147 2011-10-08 12:25:28.075


bardzo, bardzo smaczne ciasto i szybko się robi :) sos jednak wzbogaciłam o świeże pomidory, wszystko ładnie na patelni się poddusiło, mniam :)
Daiana 2011-08-07 00:36:40.705

potwierdzam - pizza przepyszna :) lubię testować nowe przepisy na ciasto a do tego na pewno jeszcze nie raz wrócę. dodałam trochę mąki razowej, ciasto wyrabia się genialnie przez dużą ilość oleju. dobrze wyrosło, chrupiące od spodu i miękkie w środku - tak jak lubię :). polecam z tym sosem: puszka.pl/przepis/5914-sos_czosnkowy_na_bazie_tofu.html
majczi 2011-06-30 12:59:28.584

Fajny przepis:) Dosyć łatwy, ciasto ładnie wyrasta:)
~Silverka 2011-03-04 15:22:06.155


Bardzo dobra pizza, szybko się robi - nawet nie trzeba odstawiać, żeby ciasto urosło - i tak rośnie w piecu.
tasak 2011-02-28 18:16:25.577

Bardzo dobry, łatwy i szybki przepis na pizz, która smakuje wsyzstkim, polecam gorąco.
Lupi_47 2011-02-20 01:40:20.978

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas