7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Bardzo dobra pasta, dosypałam dość dużo bazylii, czosnku i zamiast przecieru dałam koncentrat. W rezultacie trzeba było dorzucić jeszcze trochę pomidorów z puszki i wody, żeby konsystencja była odpowiednia. Ale udało się i wszystkim zasmakowało:)
~margaretka 2014-05-15 14:57:32.325

Margaryny nie używam. Brak bazylii, pieprzu i oliwy. Więc przyprawione samą solą, no i olej zamiast oliwy. I jedyny minus taki, że nie mogę przestać jeść :D To już sobie wyobrażam, jakie pyszne byłoby z tamtymi składnikami!(poza margaryną)
RudyRydz 2013-06-25 09:34:15.59

Przecier to przecier, a koncentrat to koncentrat :D Przecier to 100% pomidory, ugotowane i przetarte przez sitko lub zmiksowane. Koncentrat to odparowany do możliwie stałej/kremowej konsystencji przecier. Po prostu skoncentrowany przecier, dlatego koncentrat :D
Luna7 2013-05-19 16:37:42.679

Czy przecier pomidorowy to inaczej koncentrat? Czy tez cos innego?
~Roma 2013-05-19 15:30:13.994

myślę że można :) pasta jest super! dodałam czochu, bazylii i innych paproszków. Mój faworyt- przepyszna z kiszonym ogórem, a banalna i szybka w przygotowaniu aż miło!
orzechova 2013-05-13 15:13:36.054

może głupie pytanie ale czy zamiast oliwy z oliwek można dodać normalnego oleju rzepakowego?
~wege 2013-05-09 20:35:29.403


pychotka! zrobiłam z dodatkiem czosnku, ziół, dodałam oliwy jka w przepisie i trochę wody by była mniej gęsta, a na kanapce poszła z piórkami cebuli i pomidorkiem, wymiata! napewno zagości na stałe:-) thx za przepis!
Midsummer_Night 2013-05-08 13:29:17.069

ale po co ta niezdrowa margaryna, czyli utwardzony tłuszcz...:/
~ewwa 2013-05-08 10:05:13.81

Oprócz bazylii świetne jest oregano. Inaczej niż poprzednio dodałam tylko niewielką ilość oleju i uzupełniłam wodą.
patrycccja 2013-05-03 18:27:59.386

Ile to jest 140 ml oliwy?
~Kasia 2013-02-19 12:09:42.473


Z dodatkiem czosnku - super! :)
kasiarka 2011-06-23 13:34:00.461

o! i to chodziło! dzięki! ;)
ruta 2011-04-25 13:14:07.205

No to zmodyfikowałam odpowiednio listę składników i przy okazji przepis awansował na wegański :)
patrycccja 2011-04-19 22:02:11.079

właśnie :) dodałam na początku, bo bałam się, że " scali" mi się wszystko na masę, ale późńiej okazało się, że rzeczywiście nie jest potrzebna :)
co do czosnku, do innej pastu dosypałam kiedyś granulowany... pycha!!
ruta 2011-04-19 17:57:46.395


Naprawdę bardzo dobre! Obawiałam się, że smak oliwy będzie zbyt dominujący, ale nic z tych rzeczy - wszystko pysznie współgra. Wersja z czosnkiem jeszcze by mi tu pasowała :) A margaryna nie jest tu konieczna.
patrycccja 2011-04-13 10:38:21.345

zrobiłam przed chwilą i pasta jest przepyszna!!:)
~Edyta 2011-02-13 19:37:40.168

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas