7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Delikatny domowy makaron (bez jajek)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Brak komentarza
~Zuzia 2017-03-12 14:11:12.014

hmm... żeby nie był taki suchy można dodać trochę lnu (ugotowac i rozdrobnic potem) tylko pracy jeszcze więcej ;)
~Agnieszka 2013-10-08 09:24:48.846

Fajny pomysł ale on wyszedł suchy bez jajek!!:(
~patyska912 2012-10-28 10:05:34.493

ja zamiast wody dodalam mleka. wyszlo przepysznie :) !
~Anna 2012-08-19 17:47:45.463

Zrobiłam dziś i wyszedł lepiej niż myślałam :D Taki twardszy, nie żadna breja, na pewno bd go robic częściej ^^ Tylko duzo sprzątania ;P
Smile 2011-08-28 16:19:58.175

To jeszcze podpowiem: płaty ciasta po rozwałkowaniu warto zostawić na jakiś czas żeby podeschły - nie będą się sklejać. Gotować trzeba w dużej ilości wody - przy wrzucaniu makaronu nie może przestać się gotować na zbyt długo, bo makaron się sklei albo w ogóle zrobi się breja. No i mieszać, zwł. na początku - te wszelkie zalecenia są w przypadku samoróbnego makaronu o wiele ważniejsze niż gdy gotujemy kupny.
patrycccja 2011-02-24 21:20:53.857

a ja spróbuje dziś zrobić bo nigdy nie robiłam a ostatnio eksperymentuje w kuchni. pozdrawiam.
~kameleonka 2011-02-24 12:34:20.647

Kiedyś też przyparta przez sytuację zrobiłam domowy makaron - na 1 i 1/4 mąki pszennej (biała z drobno mieloną razową) dałam nie więcej niż 1/4 szkl. zimnej wody. Makaron wyszedł b.delikatny - właśnie jak ciasto pierogowe. Dla mnie za miękki :( Kluchy to jednak kluchy, powinny dawać zębom przyjemny opór przy gryzieniu. Później jeszcze próbowaliśmy robić z dodatkiem semoliny - ten już był w porzo :)
patrycccja 2011-02-22 22:17:53.199

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas