7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Czterowarstwowy sernik z tofu (pieczony)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Tofurnik robiłam jakiś czas temu. Spód się trochę przypalił i mocno się kruszył, za to masa orzechowa i z tofu były naprawdę pyszne - przy dobrej okazji będę powtarzać, choć na innym spodzie :)
nasse 2013-07-18 17:05:46.079

Tofurnik jest świetny. Zastosowałam się do rady aleksandry i tofu zmieliłam raz w maszynce do mielenia co w zupełności wystarczy - dzięki temu ma sernikową fakturę. Dodałam też nieco więcej cukru (0,5 szklanki)i wcale nie żałuję mimo iż nie lubię zbyt słodkich deserów - gorzka czekolada równoważy smak. Na pewno będę go robić na święta. Dzięki za przepis. Pozdrawiam!
ka_sta 2011-12-15 04:19:55.512

zamieszcze kilka uwag ktore pomoga wam uniknac sernikowych nieprzyjemnosci (z ktorymi mialam do czynienia w swieta):
1. jesli uzywacie digestivow to dajcie mniej margaryny - u mnie w piekarniku wytopilo sie jak spod gesi
2. nie miksujcie masy serowej na super gladka mase - ja tak zrobilam i ciasto bylo ciezkie i niesernikowe, byloby lepiej gdyby bylo troche tofu-grudek
3. hojnie z cukrem, moj sernik nie byl zbyt slodki i przez to malo pyszny
aleksandra 2011-03-21 21:15:20.997

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas