7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Domowa skórka kandyzowana

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Nie wiemy co siedzi w kupnej skórce kandyzowanej, to prawda, ale domowa robiona z owoców dostępnych w Polsce też idealna nie jest. Owoce egzotyczne (pomarańcze, cytryny, mandarynki podobno najbardziej) pryskane są jakimiś środkami, które zabezpieczają je przed psuciem. Dlatego, jeśli chcemy wykorzystać ich skórkę, musimy naprawdę porządnie je wyszorować i wyparzyć - a i to, po prawdzie, nie wiadomo w jakim stopniu je "oczyszcza" i ile różnego świństwa nadal zostaje w środku. Nie łudźmy się, że usuniemy wszystko.
admin 2011-05-14 11:49:57.682

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas