7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zapiekanki z farszem porowo-pieczarkowym, cukinią i papryką

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

To niech napiszą to na opakowaniu. Inaczej nie ufam takim deklaracjom. A jeśli Vegeta, to teraz jest coś takiego jak Vegeta Natur - inozynianu w ogóle nie ma w składzie i taka sytuacja mi odpowiada najbardziej :) Chociaż ja preferuję taki szwajcarski bulion w "puszkach" (są też kostki). Nazywa się to Marigold Organic Swiss Vegetable Boullion - od lat jest dostępny m.in. w Bomi i... Społem! Nie jest tak tani jak "knorry", ale drogi też nie jest. Ten w proszku jest odpowiednio słony i z makaronem można go nawet sam jeść. Chociaż do domowego i tak się nie umywa :)
~pat 2011-06-03 15:11:38.507

inozynian sodu może być pozyskiwany również z tapioki (info od producenta vegety), ale to tylko taka ciekawostka, bo nie orientuję się jak to jest w przypadku kostek ;)
~Skrana 2011-06-03 13:33:54.606

Wcale nie większość. Większość to zawiera inozynian sodu i wcale wege nie jest. Co nie zmienia faktu, że są też w sprzedaży wegańskie kostki i buliony w proszku. W takich przepisach jak ten można tez użyć "jarzynki", którą w szczególności można zrobić nawet samemu.
~patrycccja 2011-06-02 14:45:34.607

Większość kostek jest rosołowa tylko z nazwy i są one w pełni wegańskie.
~Skrana 2011-06-02 13:35:07.706

Jeżeli dodajemy kostkę rosołową, to nie jest potrawa wegetariańska!
~rena 2011-06-01 21:47:44.549

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas