7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Salata de vinete - sałatka/pasta z pieczonych bakłażanów z zieloną papryką i pomidorami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

W przepisie jest pokazana chwila, gdy po obraniu ze skóry zostawiamy bakłażany do odcieku - to wtedy powinien bez problemu zgubić się goryczkowaty posmak. Z innej strony - dziesiejsze odmiany bakłazanów już w dużej mierze nie potrzebują tego zabiegu.
zabrzanin 2011-08-26 09:49:40.515

W Grecji dokładnie tak samo robi się taka sałatkę i nazywa się ja Melidzanosalata:)
Moje pytanie. A co z nasoleniem bakłażanów, by wyciągnąć z nich gorycz?
~Karataraki 2011-08-25 12:27:04.588

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas