7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Dango - tradycyjny japoński deser

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Czy ten sos zastyga pozniej? Czy deser nadaje sie do jedzenia na zimno?
~mala smiala 2014-10-27 22:37:34.978


Nie wiem, czy to kwestia przepisu, czy mąki, ale niestety mi nie wyszło. Znalazłam inny przepis, w którym dodano tofu do ciasta i dango były gotowane w wodzie. www.youtube.com/watch?v=XkNZhGUvu4g
experimentacion 2013-08-16 13:27:55.638

Przepis nie jest moj ale faktycznie moglam dopisac te rzeczy ktorych nie ma w oryginale - jakoś nie pomyślalam :)
My pieklysmy w 180 stopniach i wyszly :P
Wyjmowałysmy je gdzies po okolo 15 minutach a niektore pozniej -najlepiej zaglądnąc po okolo 12 minutach i skosztowac czy juz jest okej bo to pewnie zalezy od piekarnika i innych czynnikow :P
Patyczki z wbitymi juz kulkami nalezy polozyc na jakiejs blaszce tak aby nie dotykaly dna blachy.
trzeba uwazac przy ukladaniu i wkladaniu do piekarnika .patyczków uzywa się do dango dlugich wiec nie ma rpbolemu z umieszczeniem ich na gorze blachy tak zeby nie spadaly
Jak widzisz na zdjęciu kulki wewnątrz są większe a po bokach mniejsze :).To już zalezy wyłącznie od Ciebie jakiej maja byc wielkosci :).Większe trzeba troszke dluzej gotowac i piec ale sie szybciej formuje bo wychodzi ich mniej a mniejsze dluzej się robi jednak krocej gotuje/piecze.
Sądze też ,że mozna jeszcze mniejsze kuleczki robić tylko wtedy dluzej schodzi formowanie ich jednak krocej gotowanie i pieczenie i masz pewnosc ,ze sie lepiej upieka/ugotuja w srodku.
Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz smialo :)
OpenWorld 2011-09-14 13:03:56.544

w jakiej temperaturze to piec? i ile czasu mniej więcej?
i czy te kulki nabite na patyczki powinny leżeć na blaszce czy jakoś inaczej? posmarować tę blaszkę czymś?
bardzo ciekawy przepis na małe co nie co, ale mało precyzyjny. możesz dopisać szczegóły?
i jeszcze jedno: na zdjęciu kulki wyglądają na rozmiar tak mniej więcej moreli. tak ma być? czy lepiej mniejsze (orzech włoski w łupince)? albo większe (brzoskwinia)?
~olga 2011-09-08 11:15:21.175

Intrygujący przepis!
Karaba 2011-08-19 16:42:39.595

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas