7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Drożdżówka wegańska z kruszonką

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

przy takiej ilości to będą świeże
~mmm 2016-05-22 13:14:39.171

Drożdże suche czy świeże?
~Maja 2016-05-21 18:18:51.078

Drożdże suche czy świeże?
~Maja 2016-05-21 18:18:50.558

Właśnie zrobiłam ją po raz trzeci. Za każdym razem wychodzi idealna :)
amanda3601 2015-05-04 16:52:23.21

o, czyli jednak! to będę to miała na uwadze następnym razem, dziękuję za radę :). w takim razie może wiesz Natko jak zrobić razowe bez zakalca? więcej drożdży, więcej wody? bo istnieją razowe ciasta drożdżowe, czy chleb drożdżowy pełnoziarnisty też jest :P
majczi 2014-01-09 02:27:04.368

Majczi, właśnie dlatego ci wyszedł zakalec, że dałaś mąkę razową. Ona jest zdecydowanie cięższa i dlatego ciasto nie miało siły urosnąć ;-) Następnym razem zrób tylko z pszennej i się przekonasz.
Natka 2014-01-08 14:12:57.613


wyszedł mi trochę zakalec, ale who cares, zrobiłam z jabłkami i cynamonem, więc jest pyszne, daję 5/5 :P ciekawe czemu zakalec, raczej nie przez to, że dodałam połowę mąki razowej, hmm?
majczi 2014-01-06 18:34:29.858


moja co prawda nie wygląda tak jak na zdjęciu, ale też jest smaczna. Piekłam ok godziny
kiń 2013-07-05 15:07:23.453

to ciasto zawsze wychodzi!!!
natik 2013-05-23 21:29:51.966

aa i ja piekłam ją dłużej bo prawie godzinę. Ale to zależy od piekarnika. Trzeba sprawdzać patyczkiem
veganjihad 2012-07-29 14:58:41.152

Robiłam kilka wegańskich drożdżówek ale tylko ta tak bardzo urosła (ok 10cm) tak, że prawie wyszła z foremki. Moja wersja była z mirabelkami ale myślę, że każdy owoc się tu na da. Z góry fajnie smakuje z lukrem. Naprawdę jest moc ->5/5 gwiazdek.
veganjihad 2012-07-29 14:57:44.727


To ciasto jest pyszne! Zrobiłam z rabarbarem pod kruszonką, mniammm....
Wchodzi na stale do mojego zeszyciku z przepisami :)
joa 2012-05-19 19:22:18.202

Zrobiłam według przepisu, z połowy proporcji bo potrzebowałam nieduży placek. Świeże drożdże zastąpiłam suszonymi. Na początku się wystraszyłam, że pomimo godziny leżakowania ciasto zbyt nie urosło. Ale po upieczeniu okazało się być idealną drożdżówką! :)Polecam.
barianna 2012-05-17 01:33:52.657

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas