7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

"Pesto" słonecznikowo-szpinakowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Proponuję wersję prostszą, a do tego surową: słonecznik namoczyć na co najmniej kilka godzin, można go też podkiełkować. Szpinak nie mrożony, tylko liście - obecnie można kupić przez cały rok. Wrzucamy do blendera słonecznik, szpinak i czosnek, solimy, dolewamy trochę oliwy lub oleju zimnotłoczonego - ja daję z pestek dyni lub rzepakowy, miksujemy, próbujemy, ewentualnie dosalamy i/lub dolewamy więcej oleju i jeszcze chwilę miksujemy. Gotowe :)
MagdaM 2016-01-07 05:22:45.117

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas