7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Nie mam pojęcia, co to ta mieszanka chińska, ale z cebulą, czosnkiem, papryką, kalafiorem i brokułem było przepyszne :) Robiłam w woku, a z ziół dałam mieszankę prowansalską, nieco papryki i sól. Pieczarek nie dałam, bo robiłam dla rodziny, a brat nie lubi, a tak bym też dała :)
Luna7 2012-05-08 21:39:17.216


Bardzo dobre, choć nie wygląda reprezentacyjnie... amarantus jest brązowy jakby był zaprawiony sosem sojowym ;) Co zmieniłam? Po pierwsze nie więcej niż połowa bulionu - nie chciałam, żeby warzywa były ciapowate. Po drugie: majeranek jakoś mi nie leżał, więc dałam imbir mielony - pasował super. Czosnek niechcący pominęłam i wcale mi go nie brakowało ;)
patrycccja 2011-04-18 20:57:53.397

przepis chętnie wypróbuję. poprzednie próby ugotowania amarantusa skończyły się niepowodzeniem więc tym razem spróbuję namoczyć na noc i powiem jak poszło :P
_franca_ 2008-10-10 22:01:17.672

jest to roslina nazywna zbozem pzyszlosci. inna nazwa amarantusa to szarłat. bardzo smaczna i zdrowa.
Sunnta 2003-06-27 00:00:00.0

Wszystko fajnie, tylko co to jest amarantus?
~justysia 2003-06-27 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas