7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto drożdżowe nocne

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


super
Gandzia84 2014-05-05 11:14:34.912

Dobry przepis! Choc zamiast zostawiać ciasto na noc wymieszałam składniki i zostawiłam na jakieś 1,5 godz. Po dodaniu maki i otrębów dałam mu czas by rosło bez wspomagania piekarnikiem. Tak czy inaczej ciasto wyszło bardzo smaczne, a dzięki temu, ze drożdże zabrały się za banany uzyskało lekki posmak likieru bananowego;-)
~Ann 2013-09-06 11:55:44.894

Właśnie czegoś takiego szukałam - smakuje bananem, szybkie i proste w przygotowaniu (dopiero początkuję, a wyszło:>). Za pierwszym razem zostawiłam na noc, a za drugim tylko na jakieś 15 minut - widać, że już drożdże zapracowały, a banany nie zdążą ściemnieć (bardziej je wtedy czuć w cieście). Przy 50 stopniach w piekarniku przy pierwszym ciasto nie rosło, toteż za drugim razem zwiększałam temperaturę stopniowo od 50 do 175. Robiłam normalnie z mąką, bez otrąb, z białym cukrem i dodatkowo z kruszonką (mąka+cukier+olej+woda - proporcje na oko). A, i nie zaszkodziło jak od razu wyjęłam z piekarnika ;)
alja 2013-05-03 15:57:11.474

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas