7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Gofry "kanapkowe" (bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dziś zrobiłam. Wyszły mi smaczne, ale dodałam więcej wody niz w przepisie. myślę, że to wina mojej wagi. Oszukuje mnie...
Dana 2015-01-04 18:08:23.052

Mojej malej alergiczce słodzę tylko ksylitolem, zdrowa jest też stewia, jednak jeszcze nie próbowałam. Zwykły cukier często uczula alergikow uczulonych na mleko, kazeinę i jaja.
~Majka 2014-08-10 13:42:34.486

Gofry są naprawdę świetne. Nadają się idealnie na słodko, jak i do słonych dodatków.
Eliszeba 2014-03-19 12:53:15.219

Nie zgadzam się że syrop z agawy jest zdrowszy. Powiedziałabym że jeden czort ;) Też zawiera cukry proste, w tym przypadku prawie samą fruktozę. A jeśli chodzi o to, że ma niski indeks glikemiczny czyli nie powoduje skoku poziomu cukru we krwi, to lepszym pomysłem jest łączenie cukrów (dowolnych cukrów a nie tylko tego sprzedawanego jako cukier kryształ) z błonnikiem. Błonnik w naturalny sposób "normalizuje" ilość cukru wchłanianego z przewodu pokarmowego i nie pozwala właśnie na takie ekscesy jak znaczne skoki poziomu cukru.
W temacie agawa-cukier zerknijcie choćby na www.fitsugar.com/Agave-Nectar-Healthier-Than-Sugar-2834853
patrycccja 2013-01-21 12:40:02.377

Zamiast cukru lepszy syrop z agawy. Raz, że trochę zdrowszy, a dwa, że nadaje gofrom pięknego, złocistego koloru:)
~paniabc 2013-01-20 11:47:45.857

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas