7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

arcydzielo :D
~rudzia 2015-09-29 13:01:04.128

bardzo smaczna, polecam.
Marcela 2013-11-24 11:24:38.326


Komentowałam już na blogu readeat, to jeszcze wystawię ocenę tutaj. Oczywiście najwyższą, bo zupa jest fantastyczna - prosta i efektowna :) Zaprawdę powiadam wam, gotujcie i jedzcie.
Sowa90 2013-09-02 19:12:27.579

Zupa jest bajecznie prosta, szybka i przepyszna. Nie przepadam za ziemniakami, w zasadzie zrobiłam ją tylko dlatego, że zaciekawił mnie dodatek migdałów. Nie zawiodłam się, robię ją dziś po raz kolejny :) A z dodanymi do kremu uprażonymi migdałami wygląda iście królewsko :D
Dreu 2013-09-02 13:36:13.668

Zupa jest przepyszna :D kupiłam nieco więcej migdałów i pozostałe uprażyłam na patelni- dodałam je do zupy tuż przed podaniem, nadało to nieco bardziej "oleistego" smaku i ciekawej konsystencji.
~Karolka 2013-04-15 16:40:26.844

Najlepszy jest tradycyjny, właśnie długo gotowany (puszka.pl/przepis/6165-domowy_bulion_krok_po_kroku-sekret_smaku_twoich_zup.html). Można też zrobić wersje ekspresową (puszka.pl/przepis/6167-domowy_bulion_krok_po_kroku-wersja_ekspresowa.html) ale nadaje się tylko do niektórych zastosowań - tam, gdzie głębia smaku samego bulionu nie jest tak istotna. Wydaje mi się, że w przypadku tej zupy nie do końca się sprawdzi. Przepisu Luny jeszcze nie próbowałam, ale mam zamiar :)
patrycccja 2013-04-12 20:40:29.039

Ja polecam taki bulion: puszka.pl/przepis/6994-warzywny_bulion_instant.html ;)
Luna7 2013-04-12 16:13:58.641

bulion robimy w jaki sposób? Ja swój zazwyczaj gotuję godzinę,na warzywach, macie jakiś szybszy sposób?;)
~kasia 2013-04-12 13:54:43.172

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas